Ако сте собственик на iPhone, то най-вероятно сте закупили 16-гигабайтовата версия и сте свикнали да нямате достатъчно място за нови приложения, музика или снимки. Налага ви се да триете музика, приложения или десетки снимки и клипове, за да освободите място за новото съдържание, което искате да свалите. За щастие, следният прост трик ще ви помогне да изчистите стотици мегабайти от кеша на вашия iPhone и така да се сдобиете с достатъчно свободно място за желаното от Вас ново съдържание.

Внимание: Трикът е изпробван на различни модели iPhone и различни версии на iOS и работи безотказно, ако се следват точно долупосочените стъпки. Методът по никакъв начин не трие или застрашава нормалното функциониране на вашия iPhone.

Стъпка 1:

Проверете с колко свободно място разполагате в момента като влезете в Settings > General > About

Стъпка 2:

При положение, че разполагате с по-малко от 8 гигабайта свободно място, влезте в iTunes и намерете някой голям филм като War and Peace или Lord of the Rings. Бъдете сигурни, че става дума за HD версията на филма, тъй като тяхната големина е около 8 гигабайта. Ако разполагате с повече от 8 гигабайта свободно място, но все пак искате да проверите колко допълнително място можете да си освободите, просто намерете филм, чиято големина е по-голяма от свободното пространство на iPhone-а ви.

Стъпка 3:

iphone-not-available-storageНатиснете бутона RENT и изчакайте докато се появи надписът, че е невъзможно да изтеглите филма, тъй като нямате достатъчно свободно място на смартфона.

Внимание: Няма опасност да ви бъдат дръпнати пари от картата, ако свободното място на телефона ви е по-малко от големината на избрания филм.

Стъпка 4:

Докато виждате надписа на екрана, изчакайте около 10 секунди и тогава натиснете OK.

Стъпка 5:

Влезте отново в Settings > General > About и ще видите, че разполагате с повече свободно място, отколко преди да направите опита за наемане на филма.

Стъпка 6:

Повторете няколко пъти процеса, докато се сдобиете с максимално повече свободно място. Ако използвате този трик за пръв път, най-вероятно ще трябва да го направите 3-4 пъти, за да освободите около гигабайт място.

Защо работи този трик?

Реално погледнато, когато се опитвате да наемете филм, а нямате достатъчно място, iOS прави проверка, през която трие кеша на вашия iPhone. По никакъв начин не засяга постоянното съдържание на смартфона или друга значима информация. Затова можете да използвате този прост, но ефективен трик през определено време, за да осбовождате място на смарфона.

2 Коментари

  1. Оправете си заглавието – освободите, а не освободете

  2. Значи могат да го направят когато става дума за пари , а не могат да направят app, който да чисти кеша ? Олигофрени :X

Comments are closed.