Note 4

Сериозната компания в областта на тестване и изследване на екрани DisplayMate, похвали екрана на Samsung Galaxy Note 4 и го определи като най-добрия екран в смартфон на пазара. Със своите над 500 пиксела на квадратен инч, QHD резолюция и диагонал от 5.7-инча, Note 4 превъзхожда повечето смартфони в момента. Но не само тези цифри важат, когато професионалистите от DisplayMate тестват устройството.

AMOLED технологията, която Samsung налага от години, винаги е била критикувана за прекалено нереалните и наситени цветове, които показват нейните екрани. Уви, след тези тестове разбираме, че това не е случаят с новия Samsung Galaxy Note 4.

Изследването показва, че при гледане на екрана под ъгъл, едва 19% са загубите на цвят и светлина, което прави Note един брилянтен прозорец към информацията, която един смартфон ви носи. Друга силна страна на Galaxy Note 4 е неговата светлоотразителност, която е едва 4.8% при осветяване от всички посоки.

Черешката на тортата поставяме с информацията за пестене на енергия в крана на Note 4, който е с 14% по пестелив от Note 3 и с до 40% по-пестелив от 1080p екраните на Sony Xperia Z2 и HTC One!

Очакваме новия галактически Note 4 в редакцията, за да му направим нашето детайлно ревю!