За тези от нас, които живеем в райони, различни от САЩ, да изпробваме гласовият асистент на Amazon е невъзможно. Echo и асистентът Alexa се продават само на територията на Щатите и това ни прави до някъде ощетени. Какво ако ви кажа обаче, че вече имате възможност да изпитате възможностите на Alexa и то точно сега.

Вдъхновени от т.нар. хакатон (hackathon, бел. превод) миналата година, Amazon са решили на пуснат онлайн версия на своя асистент, която може да бъде изпробвата през интернет браузъра ви. Нужно е единствено да имате Amazon акаунт.

Възможностите на Alexa Skill, който може да бъде достъпен на echosim.io, са абсолютно същите като на този в джаджата Echo. Разликата е единствено, че Alexa Skill няма възможността да ви слуша постоянно – трябва да задържите бутон, преди да започнете да говорите. Въпреки това, проектът е интересен с това, че позволява на всички да изпробват Alexa. Между потенциалните ползватели на проекта са и международни разработчици, които се интересуват от технологията.