Super Mario Run се очаква да излезе на 15 декември, което означава, че няма да чакате още дълго. Изглежда обаче, играта няма да е толкова перфектна, колкото всички любители на Марио се надяват. Има едно малко условие, за да я играете и то е да имате интернет връзка.

В скорошно интервю с Mashable, Шигеру Миямото потвърди, че потребителите няма да могат да играят на Super Mario Run освен, ако не им е включен интернета. Причината за това е, че по този начин създателят на играта иска да намали пиратството.

„Нашият софтуер е изключително предимство за нас,“ казва Миямото. „Затова искаме да ограничим играта с интернет връзка. По този начин софтуерът ни ще бъде по-защитен.“

Nintendo обяви играта за пръв път на Apple Special Event през септември, като първоначално се знаеше, че ще бъде пусната за iOS устройствата. По-късно японската компания съобщи, че Super Mario Run ще има и за Android.

Вие чакате ли любимия си Super Mario да излезе? Друг интересен въпрос е, дали ще успее да достигне популярността на Pokémon GO… Вие как мислите?