Преди да започнем, трябва да знаете, че за да изпълните някои от съветите и триковете, които ще ви кажем, трябва да изключите някои свойства на телефона. Ако смятате, че това ще спре някоя функционалност, от която имате нужда, просто не го правете.

Е, нека започваме:

  1. Сложете си по-тъмен уолпейпър:

Ако искате да увеличите времето между две зареждания, просто си сложете по-тъмен уолпейпър или тема. Защо това ще е от полза? Бялото и по-светлите цветове се нуждаят от много повече енергия, което се дължи на начина, по който са направени AMOLED дисплеите на Samsung Galaxy S8.

2. Нагласете авто-яркостта:

Ако включите режима на автоматична яркост на дисплея, телефонът ви винаги ще се съобразява със заобикалящата го светлина. Въпреки това, можете сами да нагласите до каква степен да ви се увеличава яркостта.

3. Спрете приложенията, които не използвате:

Влезте в Settings\Device Maintenance\Battery\App Power Monitor. Избирате си дадени приложения и те ще „заспят“ за цели три дни. Ще видите, че имате предложения, кои приложения да заспят, но можете да си изберете и всяко друго.

4. Режим „пестене на батерия“:

Точно над App Power Monitor се намира и Power Saving Mode. Можете да избирате с до колко часа да увеличите продължителността на батерията ви.

5. Game Launcher:

Game Launcher за пръв път пристига със Samsung Galaxy S7 и S7 Edge, но малко хора се сещат да го използват. Ако искате да спестите батерия докато играете, натиснете Save Power, докато сте в приложението.

6. Game Tuner:

Game Tuner не идва автоматично на вашите осмици, но можете да си го изтеглите напълно безплатно от Google Play. Приложението ще ви помогне да намалите загряването на телефона си, докато играете и ще ви спести батерия. Има няколко различни режима.

7. „Поднастройки“:

Влезете в Settings\Display\Screen resolution. Има три опции за резолюцията на Samsung Galaxy S8 – HD+, FHD+, WQHD+. Вероятно телефона ви е сложен на WQHD+ и не е лошо да стоите на този режим, но когато искате да спестите максимално количество батерия преминете на просто HD+.

Settings\Display\Edge screen\Edge lightning. Ако изключите Edge lightning, смартфонът ви няма да свети всеки път, когато получавате известя. Това може да не ви спести кой знае колко батерия, но едно е сигурно – няма да отключвате устройството си всеки път, когато светне.

Settings\Display\LED indicator. Както и при Edge lightning, изключването на малкия индикатор на телефона ви няма да ви спести много батерия, но определено няма да се разсейвате и да обръщате толкова внимание на телефона си, ако той не свети всеки път, когато получите известие.

Settings\Display\Screen timeout. Няма смисъл времето на заключване да ви трае 10 минути. Обикновено всеки заключва телефона си веднага щом спре да го ползва. Понякога обаче се случва да забравим. Ако нагласите S8 да се заключва 30 секунди след като е спрян да бъде ползван ще си спестите излишното светене на екрана, което несъмнено губи много батерия.

Settings\Display\Keep Screen off. Важно е да включите това свойство. То ще предотврати включването на телефона ви докато ви е в джоба или чантата и случайно натиснете някой бутон. Освен, че ще ви спести батерия, ще ви спести и случайните набирания, които със сигурност са се случвали поне веднъж на всеки от нас.

Преминаваме към Settings\Advanced Features. Тук просто изключете всички свойства, които нямате намерение да позлвате.

След това – Settings\Lock Screen And Security. В този отдел се замислете, дали Always On Display си струва харченето на батерията ви. Не забравяйте, че всеки път, когато искате да видите нещо на заключения си екран, просто сами можете да го накарате да светне с копчето.

8. NFC:

Ако не използвате често Samsung Pay или не прехвърляте дата през NFC, няма смисъл да го държите включен. NFC харчи много малко (около 1% батерия на ден), но не трябва да забравяте, че когато се съберат много такива малки неща, батерията ви ще пада доста по-бързо.

9. Bluetooth:

Може би си мислите, че щом изключите Bluetooth-а на телефона си, той спира да работи… Е, не е точно така. Той непрекъснато сканира за близки устройства. За да го изключите напълно влезте в Settings\Connections\More connection settings\Nearby device scanning и просто го изключете. Определено нямате нужда това свойство да бъде нонстоп включено.

10. Location:

Много от приложенията ви изискват местоположението ви да бъде включено. Има начин обаче Location да се включва само когато ви трябва за GPS. Влезте в Settings\Connections\Location\Locating Method и включете Phone only.

Докато все още сте в секцията Location от вашите настройки влезте в Improve accuracy и изключете Wi-Fi и Bluetooth scanning. Те са направени за да подобрят точността при определяне на местоположението ви.

Е, това беше всичко. Надяваме се, че намирате тези съвети за полезни и ви пожелаваме да ползвате по-дълго време вашите Samsung Galaxy S8+ и S8!