windows-10-drop-shadow

Проблемите с игрите при Windows 10 не спират. Вчера ви съобщихме за евентуалния проблем с триене на пиратски игри от страна на Microsoft, а ето че днес излезе още една обезпокоителна новина. Интервю с представител на Microsoft разкрива информацията, че игри със защитите SafeDisc и SecuROM няма да могат да работят под новата версия на операционната система.

В интервюто се споменава, че всички програми, които работят под Windows 7 няма да имат проблем с Windows 10. Има само две изключения обаче – антивирусен софтуер и програми, които взаимодействат с Windows на ниско ниво. При тях е нужно единствено обновление от страна на разработчиците. За съжаление този списък не включва въпросните защити, които се използват при игрите. Според Microsoft механизмите на тези защити са възможен източник на вируси и злонамерен софтуер и това е довело до решението от страна на гиганта да не позволява подкарване на каквито и да е игри с някой от тези два типа защити.

Новината може да се окаже проблем за хора, които притежават дискове с игри, ползващи защитите SafeDisc и SecuROM. Очакваме повече информация по случая.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS