Windows-10-Logo-7

Microsoft планира изцяло да промени своя браузър за бъдещата версия на своята операционна система. В Windows 10 ще видим един изцяло обновен продукт, който ще включва нови възможности и вероятно ще бъде още по-удобен за работа. Кодовото име е Spartan – препратка към концепцията за дизайн.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ОБЯВИ ЛИМИТИРАНИ ВЕРСИИ НА LUMIA 930 И 830 В ЗЛАТИСТО

Новост ще е поддръжката на подчертаване чрез стилус на уеб страници и съхраняването на бележките в OneDrive, облачната услуга на Microsoft. Това е удобство, което липсваше до този момент, a много потребители използват други продукти, за да имат достъп до тази функционалност.

Другото важно нововъведение е интеграция с виртуалния асистент Cortana. Microsoft планира в Windows 10 той да може да се използва за запитвания още от адресното поле чрез въвеждане на търсене с данни. Това ще направи въвеждането на заявки към Cortana елементарно, нужно е единствено да напишете вашето желание в адресния бар. Интеграцията с виртуалния асистент се планира напълно да замени някои от възможностите на търсачката Bing в браузъра.

Spartan ще предложи и желани от потребителите нововъведения – възможност за групиране на отворените прозорци, както и персонализиране чрез теми в бъдещи версии. Идеята на Microsoft е този браузър да бъде универсален за всички видове устройства, на които има платформата Windows чрез разработване на версии за настолните и мобилните потребители. За обратна съвместимост в Windows 10 ще е наличен и познатият Internet Explorer 10. Външният вид и потребителският интерфейс на Spartan вероятно ще приличат на Google Chrome.