tesla red
В понеделник, в духа на съревнованието покрай Световното Автошоу, което се вихри и към настоящия момент, от Tesla обещаха да ни изненадат с нов модел возило „и още нещо“. В петък в Лос Анджелис, Елън Мъск вдигна пердето около новия ъпдейт, с който смята да главозамае насъбралия се каймак на обществото в Париж и заяви, че докладваните бъгове са оправени. Признатият пропуск за липсата на система за самостоятелно задвижване на всяко колело (AWD) вече е наваксан, а също така е добавен втори електродвигател с чиято помощ колата вдига от 0 до 100 км/ч за зашеметяващите 3,2 секунди. Нищо неочаквано от автомобил задвижван от електричество. Който се е возил в тролей знае за какво иде реч.

ВИЖ ОЩЕ: iPhone 5S срещу Sony Xperia Z2

Тази вдъхновяваща мощност предполага, че колата ще изразходва електрическия си заряд по-бързо, но по този въпрос изглежда е работено, защото новият модел ще добави едни нови 16 километра към разстоянието, което е възможно да бъде изминато с едно зареждане.

Освен споменатите промени в задвижващата част, новото при Model S още от септември е, че се предлага и с нови системи за безопасност и автоматизация на полета … извинете, пътуването. Новост при модела, но не и в индустрията, са предният радар, 360 градусов сонар, както и камери разпознаващи изображение, които дават възможност, когато ви омръзне да карате, просто да пуснете волана и да се повозите почти като останалите пътници, тъй като автомобилът може сам да следи и спазва пътната си лента и да спира аварийно. Помислено е и за хората лишени от шофьорски талант, тъй като от Tesla могат да „научат“ вашия Model S да паркира самичък, дори ако се наложи да е паралелно.

tesla blackВсъщност, новото D ще е пакет от екстри, към вече съществуващия Model S и неговите разновидности. Въпреки, че темата за цената не се коментира в подробности, става ясно, че марката Tesla ще остане в ценовия клас на не толкова лесно достъпните автомобили. Базовата цена за P85D ще бъде $120 170. Това е цената на стандартния модел P85 с надбавка от $14’600 за опционалния пакет и естествено буквата D. Спортната серия ще се предлага през декември за мераклиите, които искат да направят скъп и екологичен коледен подарък, докато останалите по-семпли варианти – за Свети Валентин.