настолни игри тСпомняте ли как преди повече от година и половина ви предложих няколко игри, с които да направите първите си стъпки в хобито? Не? Хмм, то беше толкова отдавна, че и аз нямам голям спомен. Хубавата новина обаче е, че отсега нататък имаме намерение да ви показваме все повече класации и яки настолни игри!

Настоящата статия има за цел да ви покаже подходящи за навлизане настолни игри, защото не всяко заглавие е щадящо към начинаещите. Заедно с това съм се опитал да подбера и интересни игри с разнообразни и уникални теми, които са излезли в последните няколко години. Но да не ви бавя излишно с приказки – тук сте за игрите, ето ги и тях!

1. Steam Park

настолни игри 11Steam Park неслучайно е първото предложение в нашия списък – тя е много лесна и лека игра, която същевременно притежава уникална тема и интересни механики. В нея двама до четирима участници поемат ролята на собственици на увеселителен парк за роботи (да, правилно прочетохте), в който можете да строите огромни атракции и разнообразни места за отдих. В същото време трябва да се постараете да поддържате парка си чист – все пак всичко в него, от влакчетата и пързалките, до самите посетители се задвижва с въглища!

Steam Park грабва окото с красивите си компоненти – неин илюстратор е Мари Кардоа, която е популярна от рисунките за играта Dixit. Триизмерните атракции пък придават живот на вашия парк, а основната механика включва едновременно хвърляне на зарове от играчите, която е повод за много интересни и забавни моменти.

настолни игри 1Steam Park е подходяща за нови играчи, защото има елементарни правила и веднага грабва хората с красотата си и любопитните си компоненти. В нея могат да се включат от двама до четирима и отнема около един час за изиграване.

Подробно ревю на Steam Park можете да прочетете тук!