Обичате красивите лаптопи, но сте ограничени в бюджета си за нов? На пазара има няколко страхотни устройства, които ще зарадват чувството ви за естетика, но без да ви съсипят портфейла. Разгледахме предложенията в интернет за най-стилните продукти на цена около 800 лева. Ето най-доброто, което открихме.

1. Sony VAIO Fit 15E

Sony VAIO Fit 15E

Познаваме Sony като признат производител на лъскави ултрабуци и функционални хибриди между лаптоп и таблет, но красивият бюджетен Fit 15E от продуктовата серия VAIO далеч не е за подценяване. Красивият металичен корпус на този модел и качеството на изработка остават най-добрите за своя ценови клас.

Предимства: 15.5-инчовият лъскав LED дисплей с резолюция 1366×768 пиксела означава, че очите ви няма да окапят, докато четете новините из любимите си сайтове рано сутрин. Клавиатурата е удобна и има достатъчно разстояние между клавишите, за да пишете пълноценно дори когато бързате.

Недостатъци: При нормална работа с устройството, батерията трае само около 3 часа. Лаптопът тежи целите 2.50 килограма, което го прави малко неудобен за разнасяне.

Оценката: Ако търсите най-доброто на най-ниската цена, ще се наложи да направите няколко компромиса. Sony VAIO Fit 15E компенсира в красота и бързина на работа там, където губи точки в преносимост и дълготрайност на батерията.

Разгледай в PCStore.bg (799 лв) →

2. Acer Aspire V5-572

Acer Aspire V5

Ако някой знае как да предложи най-добрата производителност на най-ниската цена, то това е Acer. Acer Aspire V5-572 е най-мощното устройство в нашия списък и по никакъв начин не отстъпва по красота от останалите предложения. Благодарение на двуядрения Intel Core i3 процесор и целите 8GB RAM, този лаптоп изключително трудно ще се задъха, дори когато го натоварите с купища отворени приложения и правите няколко неща едновременно.

Предимства:  Батерията на Aspire V5-572 е най-издръжливата от предложените лаптопи в списъка. Спокойно можете да прекарате над 4 часа, работейки без контакт наблизо. Тежи само 2.20 килограма, което го прави и най-лекото устройство.

Недостатъци: Устройството е мощно, но не очаквайте да развъртате последните заглавия игри на пълни настройки, защото видео картата на Intel лесно се спъва при трудности.

Оценката: Изборът на мултитаскърите, които обичат да правят по много неща наведнъж. Неочаквано добро качество на изработка от Acer и стилен външен вид в сребристо, който хваща и очарова окото още при първото изваждане от чантичката.

Разгледай в PCStore.bg (799 лв) →

3. Dell Vostro 2520

Dell Vostro 2520

Dell е компания с немалък опит в създаването на бюджетни решения за хора от бизнеса, а Vostro 2520 е един от най-добрите екземпляри за това. Това е един удобен за употреба и красив за окото лаптоп от ниската ценова класа с достатъчно мощност, за да вършите ежедневните си задължения и задачи в офиса и вкъщи.

Предимства: На външен вид, Vostro 2520 по никакъв начин не издава цената си, защото е направен от качествена матирана пластмаса и метал. Но далеч най-голямото предимство за практичния купувач е фактът, че моделът има цели 4 години гаранция. При налични проблеми, сервизен техник ще дойде при вас още на следващия ден за цялата територия на България.

Недостатъци: Лаптопът е направен за ежедневна работа, затова не очаквайте голяма бързина при работа с капризен софтуер. Шумът от охладителната система е малко по-висок, отколкото на конкурентните предложения от Sony, HP и Lenovo в този ценови клас.

Оценката: Дългият срок на гаранция, ненадминатото предложение за поддръжка и приемливите характеристики на този лаптоп го нареждат на силно място в нашата класация от стилни лаптопи на тънка цена. Dell Vostro 2520 е идеален за практичния бизнес човек.

Разгледай в PCStore.bg (779 лв) →