Най-добрите дрон състезатели от Сърбия и Македония идват у нас този уикенд. Те ще вземат участие в регионалната квалификация за най-голямата верига състезания с дронове в света MultiGP – World Drone Qualifications 2018. Събитието ще се проведе на 11 и 12 август в София Тех Парк. То се организира от българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA, което наскоро стана третият организатор на дрон състезания от ниво Tier 2 към MultiGP в цяла Европа и единственият с такъв статут в региона.

 

В състезанието ще се включат също и най-добрите български пилоти, които в момента се готвят усилено за него. То ще даде възможност на родните ентусиасти в тази област да вземат участие в регионалното състезание на MultiGP в Чикаго, САЩ.

 

„Включването на едни от най-добрите състезатели от съседни държави в предстоящото събитие в София позиционира България като регионален център в този перспективен и динамично развиващ се нов спорт. Това, заедно с бързо разширяващата се българска дрон общност показва, че страната ни има потенциала да се наложи като един от лидерите в областта в бъдеще“ – сподели Атанас Атанасов от Drone ARENA.

1 коментар

  1. „Дрон състезатели“ звучи също толкова нелепо, както и „камион шофьори“. Така става, когато четеш повече текстове на английски, отколкото на български.

Comments are closed.