Лукс имоти софия

Моля, не ни се сърдете заради заглавието. Не го правим, защото смятаме, че “София е друга България”, просто понякога тенденциите на пазара на недвижими имоти в столицата имат своите специфики спрямо останалите населени места в страната, особено щом става дума за луксозни имоти в София. В тази статия ще разгледаме нещо, което се наблюдава като тенденция на пазара – затворените комплекси добиват все по-голяма популярност и има ръст на тяхното търсене.

В тази статия ще разгледаме именно затворените комплекси като елемент на имотния пазар и апартаментите в тях. Интересно “парче” от тортата на пазара на недвижими имоти у нас.

Луксозен имот под наем?

Много хора едва ли биха си представили, че луксозните имоти често се отдават под наем. Апартаменти под наем в затворени комплекси в София често са търсена опция от хора с възможности поради две причини:

1) Хората с пари предпочитат да живеят под наем и не искат да затварят шестцифрена сума в актив, който е трудно ликвиден;
2) Работата на такъв тип хора понякога има различна динамика, която включва прелокиране в различни части на света – например, търговски директор в международна корпорация би бил изпратен да разработи пазара в друга страна.

Нека не забравяме, че това не е масова ниша. Ако потърсите в Google неща като: “Луксозни апартаменти София”, “Луксозни апартаменти в София под наем” няма да намерите чак толкова много големи резултати. Това е един нишов, но много качествен пазарен сегмент.

Истинската добавена стойност на затворените комплекси обаче е именно продажбата. Именно наличието на охрана, поддръжка на общите части (макар и срещу такси) дава сигурност на хората, които имат желание да инвестират в луксозен имот, но все пак искат да разчитат на сигурност и на комплексно решение за всички съпътстващи услуги, които вървят към едно жилище.

Затворените комплекси в България

Докато преди години затворените комплекси можеха да бъдат видени като реализирани проекти основно по морския бряг и в столицата, то в днешната пикова вълна на имотния пазар те са немалка част от проектите в големите градове у нас. Такива имоти могат да се видят в Пловдив, Стара Загора и други градове на България, в които по традиция има добър стандарт на живот и прилив на хора.

И не се заблуждавайте – не говорим само за луксозни апартаменти. Не са малко строителните предприемачи, които са решили да инвестират в изграждането на комплекси с луксозни къщи под наем (или с цел продажба).

Гледайки общата картинка можем да кажем, че немалка част от бъдещите луксозни имоти ще бъдат именно в затворени комплекси.

Сподели
Предишна страницаНов динозавър открит в Аржентина
Следваща страницаДърво отглеждано в лаборатория
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.