iphone6_apple_logo

Логото на Apple на задния панел на iPhone 6 може да има LED подсветка, която да се използва за нотификации, разкрива нова информация за предстоящия смартфон.

На последната изтекла снимка по-горе, показваща (предполагаемия) заден панел на iPhone 6, ясно се вижда парче пластмаса, което покрива логото на Apple. Използваният материал изглежда достатъчно прозрачен, за да пропуска светлина. В предишните модели логото е част от самия панел. Новото твърдение е подкрепено и от по-стара снимка, показваща логото, изрязано от задния панел.

Apple използват подобно „осветено“лого в своите лаптопи от доста време. Всъщност „светещата ябълка“ се превърна в запазена марка на компанията, но докато при лаптопите имаше единствено декоративна функция, то тук тази екстра би била наистина полезна. Смартфоните на Apple често са критикувани заради липсата на метод за известяване за пропуснати повиквания. Много смартфони от различни производители използват малки LED светлини на предния панел. BlackBerry бяха едни от първите, които масово използваха тази функция, а Android добави поддръжка за различни цветове, индикирайки вида на пропуснатата нотификация.

Разбира се, има голяма вероятност снимката да е фалшива или елементът да има съвсем друга функция, като например използване на материал, различен от този на задния панел, с цел контрастиране на логото на Apple. Едно е сигурно – слуховете около предстоящия iPhone 6 на Apple нямат спирка и най-вероятно само ще зачестяват с наближаването на премиерата му през септември. В случай, че сте пропуснали някой от тях, може да наваксате тук.

iphone6_leak