Камерата определено е един от най-важните компоненти в един съвременен самртфон. Дори може да се каже, че е в топ 3, ако трябва да сме честни. Много хора биха поставили възможностите на камерата пред това да имат определен тип дисплей или пък последен модел чип и именно поради тази причина способностите на всеки флагман са поставяни на съмнение и тестове, когато говорим за фотография. Абсолютно същият е и случаят с новия Galaxy S6 Edge, който предлага същата камера, като тази на Galaxy S6 и още от самото му представяне се коментира дали наиситна снима по-добре от своя пряк конкурент iPhone 6 Plus. Е, днес може да успеем да придобием известна представа.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD AIR 2

Снимките, които виждате по-долу, са дело на колегите от AndroidAthority, които успяха да поставят и двата телефона един до друг, за да видят кой е по-добър. Припомням, че Apple iPhone 6 Plus има 8MP камера с 18mm сензор и снима в 4:3. Блендата е f/2.2 и има оптична стабилизация на изображението, може да заснеме видео с 240fps при 720p. От другата страна имаме Galaxy S6 Edge с 16MP камера, 19.9mm сензор и снима в 16:9. Блендата е f/1.9 като отново имаме стабилизация на изображението и 4K видео заспис, но само 120fps забавен кадър при 720p.

Повече от очевидно е, че на хартия Galaxy S6 Edge има много по-добри характеристики, което предполага, че ще направи много по-добри снимки. Опитът ме е научил, че това не винаги е така и колкото и да не им се иска на Galaxy феновете, продукитите на Apple наистина са шампиони, когато говорим за камери. Интересен факт е, че техните камери ги прави Sony, но явно софтуерът, който прилагат от Apple е много по-добър.

Тук нещата са спорни и то много. Със сигурност нямаме онази космическа и нереалистична разлика, която ни беше показана на премиерата на Samsung телефона. По-скоро нещата отиват към равенство, с известна доза разлика. От това, което аз мога да кажа, на светло iPhone 6 Plus се справя по-добре, снимките имат по-малко шум, но при 100% кроп се вижда, че Galaxy S6 Edge има повече детайл в снимката. На тъмно нещата са горе-долу подобни, като Galaxy S6 Edge отново има повече шум в снимката, но дава повече детайл. И с просто око се вижда, че при него снимките много повече жълтенеят, докато балансът при iPhone 6 Plus е по-добър.

Лично аз все още не мога да предложа подобни еднакви снимки, но ще ви дам линкове към кадри и на двата телефона, за да прецените и от това, което аз успях да направя. Разликата е, че при мен просто снимките са от различни места, защото съм ползвал телефоните по различно време, но мисля, че ще можете поне малко да придобиете представа.

Smart News: iPhone 6 Plus СНИМКИ В ПЪЛНА РЕЗОЛЮЦИЯ

Smart News: Galaxy S6 Edge СНИМКИ В ПЪЛНА РЕЗОЛЮЦИЯ

Отгоре: iPhone 6 Plus / Отдолу: Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 Edge

Отгоре: iPhone 6 Plus / Отдолу: Galaxy S6 Edge

iphone-6-plus-vs-galaxy-s6-edge-chain

Отгоре: iPhone 6 Plus / Отдолу: Galaxy S6 Edge

iphone-6-plus-vs-galaxy-s6-edge-dark

 

Отгоре: iPhone 6 Plus / Отдолу: Galaxy S6 Edge