Няма съмнение, че игрите за мобилни устройства се радват на огромна популярност през последните няколко години, като забележителните успехи на някои конкретни заглавия (например Angry Birds) говорят достатъчно. Но освен типичните аркадни и екшън заглавия, на мобилни устройства могат да се играят и редица други игри в други жанрове, включително и на спортна тематика.

И понеже тениса винаги ни е бил на сърце, особено заради успехите на Григор Димитров, който наскоро приключи календарната година след страхотна игра на турнира в Париж, днес сме се спираме на тенис игри за Android. Затова подбрахме 5 страхотни заглавия на тенис тематика, които смятаме, че трябва да пробвате, особено ако сте запалени тенис почитатели!

Ultimate Tennis

Ultimate Tennis представлява един страхотен 3D тенис симулатор със страхотна графика и геймплей. Освен това, играта разполага с редица различни режими на игра. Съответно можете да изибрате между League, World Tour и дори Online режим ако сте достатъчно смели за да премерите сили с други играчи. В допълнение, може да избирате между различни специални движения, включително да избирате дали да ползвате управление за една или две ръце.

Stick Tennis

Stick Tennis е тенис заглавие ориентирано по-скоро към чистата доза забавление, отколкото реалистичната симулация. Това обаче изобщо не го прави лошо, като играта ви позволява да отключите над 70 тенисиста, включително Новак Джокович, който наскоро грабна 34-тата си титла от сериите Мастърс. Също така имате възможността да отключите 10 реалистични настилки, на които да играете. Освен това, Stick Tennis предлага конкретни режими на игра, като Daily Challenge, където можете да печелите трофеи ако покажете достатъчно умения.

3D Tennis

Тук отново се пренасяме в света на тенис симулаторите, като 3D Tennis определено е сред най-добрите в този аспект. От гледна точка на геймплей, 3D Tennis предлага опцията да избирате между два типа на управление – бързи и плавни. В допълнение, играта предлага редица играчи измежду, които можете да избирате, като даже можете да създадете и свой играч, с който можете да играте на четири турнира от големия шлем. И подобно на Ultimate Tennis, тази игра предлага няколко различни режима на игра.

Australian Open Game

Ако сте почитатели на откритото първенство по тенис на Австралия, тогава Australian Open Game е точно за вас, благодарение на автенчината атмосфера и геймплей. Това е официалната игра на Аустрелиън Оупън в този тенис симулатор, като играта ви позволява да отключите истински играчи участвали в турнира, като Анди Мъри, който е с коефициент от 17.00 за победа на Аустрелиън Оупън 2020 според съответните тенис залагания за турнира. Но ако решите можете да създадете и свой собствен играч, с който да вземете участие на едноименния турнир.

Top Speed Tennis

На последно място (но не по значение) идва Top Speed Tennis, като това заглавие предлага един по-различен подход. Вместо да участвате пряко в даден турнир с конкретен тенисист, тук влизате в ролята на мениджър на млад и обещаващ тенисист. В тази игра можете да наемате треньорски екип за вашия тенисист, както и да го съпътствате по време на различните турнири, като играта ви дава възможност да давате конкретни насоки на вашето протеже, като например да излиза на мрежа и други.