Играта на годината за 2017-а – Kingdomino, пристига с гръм и трясък на българския пазар. Преведена изцяло на български език, Кингдомино ще дебютира на 18.11.2017 г. на мащабно събитие, наречено КИНГДОМИНО ДЕН. То ще се проведе едновременно в осем клуба за настолни игри в три града, като на него можете да очаквате демонстрации, свободна игра и организирано първенство под формата на турнир с няколко кръга и много награди.

Добре де, но какво е Кингдомино?

Кингдомино е игра за 2 до 4 играчи, дело на Бруно Катала и Blue Orange Games, наградена с най-престижната награда в света на настолните игри – Spiel des Jahres за 2017-а. Играта комбинира познатия елемент на класическото домино с лека механика на поставяне на плочки. Кингдомино е универсална игра за широка публика, която се научава мигновено и се играе за минути, но има огромна преиграваемост и състезателен елемент, който се проявява особено при турнирна игра. Правилата ѝ можете да намерите тук.

А къде ще се проведе КИНГДОМИНО ДЕН?

Кингдомино Ден е организиран със съдействието на Фантасмагория Геймс и е изцяло посветен на играта със същото име. Той ще се започне в 10:30 на 18.11.2017 г., събота, едновременно в следните клубове в столицата и страната:

София: Абордаж, Каркасон, Level Up, Mentalist, Mulligan, Restart
Велико Търново: Да играем (клуб Cybar)
Варна: Varna Games

Как ще се проведат турнирите?

Състезанията в рамките на КИНГДОМИНО ДЕН ще бъдат на две нива – клубно първенство и Голям финал. Клубният турнир представлява състезание в два етапа – квалификационни кръгове (3 броя) и клубен финал, на който четирима финалисти ще се борят за първото място, съответно следните награди: титлата Лорд на Доминото, голямата награда играта Queendomino (следващата от поредицата) и място на ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ.

Големият финал ще се проведе в един от столичните клубове участници. Честта да събере всички Лордове ще бъде връчена на обявен в деня на събитието клуб. На Големия финал предизвикателството е по-голямо, защото ще се състезават само клубни шампиони, но пък Лордовете ще се борят за по-солидни награди! Победителят в турнира ще получи Giant Kingdomino Set (който по принцип не е предназначен за масова продажба четири пъти по-голям делукс вариант на Kingdomino).

Записванията в турнирите ще се правят най-вече предварително, така че ако желаете да вземете участие, свържете се незабавно с любимия си клуб!

Наградата за победителя – четири пъти по-голяма, четири пъти по-забавна!