Водещият гейм дизайнер Александър Филипов и 3D художникът Николай Найденов от Gameloft София демонстрираха основните предизвикателства в разработването на мобилни заглавия пред студентите на ARC Academy

Студиото на Gameloft София отвори врати за студенти в направление Игри на ARC Academy – съвременна академия, която има за цел да помогне на млади таланти да разгърнат и развият креативния си потенциал, както и да започнат работа в сферата на гейм дизайна, брандинга и филмовото изкуство. Водещият гейм дизайнер Александър Филипов и 3D художникът Николай Найденов споделиха своите преживявания за кариерите си до момента и показаха някои от основните фази при правенето на мобилни заглавия.

Студентите научиха за процеса по планирането и създаването на нива в стратегическия хит на софийското студио на Gameloft – March of Empires, а след това и за изграждането на 3D модел на герой, базиран на концептуална рисунка. Гостите от ARC Academy разгледаха студиото на Gameloft София и имаха възможност да говорят с различни експерти по разработка на мобилни игри.

Александър Филипов премина през целия концептуален процес при създаването на глобална карта за масивната мултиплеър онлайн стратегия в реално време (MMO RTS) March of Empires. Картата трябва да отговаря на редица условия, а гейм дизайнерите да се съобразяват с доста на брой технологични ограничения. Например, как да я конструират, така че всеки път изживяването на геймърите да е консистентно и в същото време да не омръзва с месеци и дори години забавление.

3D художникът Николай Найденов подчерта колко важно е артистите да познават човешката и животинската анатомии, за да могат да ги пресъздават в игровите персонажи. За да бъдат героите възприети от играчите, те трябва да включват познати елементи дори и са напълно плод на фантазията на художниците.

„Гейминг индустрията в България е на световно ниво, но за да поддържаме високото качество, което предоставяме, и да сме успешни, имаме нужда от най-важното – ХОРАТА. По тази причина се радваме, че ARC Academy отговори на потребностите на бизнеса в България и ще продължим да подкрепяме академията.“, сподели Танко Шокеров, студио мениджър в Gameloft Sofia.