Майкъл Фасбендър като Кейлъм Линч

Както може би вече сте разбрали, за догодина се задава първата филмова адаптация на култовата гейминг сага “Assassing’s Creed”. Зад продукцията стоят 20th Century Fox и Ubisoft – студиото, което разработва игрите. Но да очакваме ли нещо сполучливо, или да имаме едно наум? Според студията ще бъдем изненадани. Те ще се стремят към нещо голямо и цитират “Батман в началото” (Batman Begins) и “Блейд Рънър” (Blade Runner) като продукции, от които се вдъхновяват.

Колкото до историята и героите, можем да очакваме нещо доста близко до действието, разиграно в игрите от поредицата. Номинираният за Оскар Майкъл Фасбендър ще си партнира със спечелилата награда на Академията Марион Котияр. Фасбендър ще играе Кейлъм Личн (на снимката по-горе), потомък на член от Ордена на убийците. Снимките за “Assassin’s Creed” започнаха под диригентството на Джъстин Кързел (“Macbeth”) през лятото, и официално приключиха този месец. Можем да очакваме филма да се появи по кината през декември 2016 г.

А за какво ще става дума? Знаем съвсем малко за предстоящия блок бъстър. Когато Линч научава, че е потомък на Ордена, той използва машината, наречена Animus, за да преживее приключенията на далечния му роднина Агилар, който се бори срещу Темпларите през XV век. Целта на филма най-вероятно ще бъде да покаже борбата между Темпларите и Ордена за притежание на мощните артефакти, наречени “Парчетата от райската градина”.

Е, общо взето, засега толкова. Първият официален постер можете да видите по-долу. Скоро очакваме още, включително и трейлър, на който да се насладим.

assassins-creed-the-movie-first-poster