Предстои ви голямо пътуване за следващата Ви почивка? Използвайте това удобно ръководство, което да ви напомня за полезни стоки, които трябва да купите за пътуванията си, независимо дали става дума за душ гел, чорапи, дрехи или слънцезащитни продукти.

Да знаеш как да опаковаш раница за дълго пътуване из Африка или почивка в България не е лесно. Помнете обаче някои важни, златни правила. Когато става въпрос за опаковане, най-добрият начин да опаковате багаж е да спестите място. Най-важният ни съвет е да сгъвате ефективно дрехите си. Запомнете: Тежки неща в долната част, неща, които текат, отиват в найлонови торбички и неща, които ще ви трябват веднага, щом стигнете до вашата дестинация (като тоалетни принадлежности), остават в горната част. Завивайте дрехите си, а не ги сгъвайте, за да заемат те по-малко място.

Паспорт

Най-важното, което трябва да носите за пътуванията си, е Вашият паспорт. Няма да стигнете много далеч без него. Ако пътувате в Европа като гражданин на ЕС, понякога всичко, от което се нуждаете, е Вашето свидетелство за самоличност / шофьорска книжка – но това често зависи от Вашата авиокомпания, така че препоръчваме да пазите паспорта си с вас по всяко време, просто за всеки случай.

Преди да пътувате където и да било, уверете се, че Вашият паспорт е и валиден. Винаги е добре да имате поне шест месеца до изтичането на паспорта си, така че проверявайте своевременно срока на валидност, за да можете да поръчате нов, преди пътуването да дойде.

Адаптер

Не забравяйте да си вземете европейски адаптери за ток! Спестява закупуването на такъв на летището, а те могат да бъдат доста скъпи.

Два адаптера трябва да са достатъчни за пътуванията Ви, за да можете да зареждате вашия лаптоп, телефон, камера, уреди за коса и други.

Бельо

Вземете достатъчно бельо за Вашето пътуване. Ако не стигне, винаги можете да изперете бельото си по време на пътуванията. Съвет: не забравяйте да си приготвите малка тънка торбичка за мръсното пране, тя ще отдели Вашите мръсни неща от чистите, така че да не ги объркате, съветват от Luxury Discounts.

Обувки за ходене

Ако планирате да вървите много пеша или да практикувате туризъм на стоп, тогава не забравяйте да опаковате някои качествени обувки за ходене. Обикновено е най-добре да носите най-обемните си обувки на летището, за да можете да спестите място в багажа си.

Бутилка с вода

Винаги носете бутилка с вода, за да останете хидратирани на пътя. Повечето раници за пътуване имат отделение за бутилка, така че е лесно тя да се достигне, когато се разхождате. Не само, че бутилките с вода за многократна употреба са по-добри за околната среда, но и са чудесен начин да спестите пари, така че да не се налага да купувате повече.

А когато сте готови за своето пътуване, именно Luxury Discounts може да Ви помогне да откриете ръчно подбрани хотели и почивки на цени, които няма да откриете на друго място. Ако търсите луксозни почивки на ексклузивни цени с отстъпка от 20% до 50% – това е мястото. 

Е, готови ли сте за път?

Сподели
Предишна страницаМедицинска видеоигра подобрява лечението
Следваща страницаФизик иска да изгради база за експерименти на Луната
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.