Както знаете на 7 септември тази година Apple избраха да обявят своите нови продукти. Голямата звезда на шоуто ще бъде новият iPhone 7. Разбира се, новото поколение Apple устройства, не свършва само до смартфона.

За първа година Apple ще ни демонстрират и подобрена версия на Apple Watch, така че определено ще има изненади. Въпреки че вече знаем почти всичко за iPhone 7, никога не може да сме сигурни, че все пак Купертино е са успели да скрият някаква информация за така чакания телефон.

Вижте накратко, какво да очаквате от утрешното събитие на Apple:

apple-iphone-7-leak-7-2016-rotatediPhone 7

Обикновено с новият iPhone, идва нов номер и нов дизайн. Последното обаче няма да видим тази година. Изглежда американската компания ще използва вида на миналогодишния iPhone, като този пък наблегне повече на други, очевидно по-важни неща.

Разбира се, ще има някои разлики във външния вид на смартфона. Линиите за антената се предполага, че ще изчезнат. Със сигурност вече сте чули и за премахването на жака за слушалки, на негово място най-вероятно бъде сложен нов сензор, който да подобри 3D Touch изживяването. Ще видим обаче какви точно слушалки ще ни бъдат предложени от компанията.

По-големият – iPhone 7 Plus, ще се сдобие с още една камера. Не, тя няма да е за селфита, а ще бъде заедно с другата на гърба. Практиката телефоните да добавят още една камера е, за да подобрят цялостното качество на изображението. Най-вероятно тази камерна система ще ни позволи да използваме оптичен зум. По-малкият модел също ще има подобрения по камерата си. Най-накрая ще има стабилизатор на изображението, нещо което Plus има вече две години.

Главния бутон няма да се натиска. Ще имате такова усещане, без физически бутона да помръдва. Apple го използват в някои модели на MacBook, така че ако притежавате някой от тях, вече знаете, както ще бъде усещането.

Надяваме се, че най-после компанията ще произведе истински черен телефон. Със сигурност няма да бъде черното черно като на iPhone 5, но поне вече ще се доближава доста повече отколкото любимото им “space gray”.

Новите iPhone-и непременно ще бъдат по-бързи, с нови процесори и по-големият от тях ще има повече RAM. Премахването на жака за слушалки ще позволи телефона да бъде по-водоустойчив, което ще е в плюс и за ненатискащия се бутон. Може би моделите ще бъдат и малко по-тънки.

Това което, най-вероятно няма да видим в смартфоните, въпреки че имаше и такива слухове е, че ще могат да се зареждат безжично и, че ще има модели с две SIM карти. Син цвят също няма да има, но Apple определено се стреми към тези промени и може да видим някои от тях догодина.

applewatchApple Watch

Изминаха почти две години, откакто Apple ни демонстрираха първия си Apple Watch. Много неща се промениха в часовника от тогава, но само в неговия софтуер. Тази година Купертино ще ни представят първия му хардуер ъпдейт, като компанията ще заложи повече на превръщането на часовника във фитнес устройство, като няма да промени нищо в комуникативната му част.

Дизайнът ще си остане същия, все така квадратен. Не се очаква той да се променя изобщо дори догодина. Явно американците си го харесват такъв.

Вече ще има вграден GPS, което ще направи часовника по-самостоятелен. Знаете, че това е и голям плюс за хората, обичащи да тичат. GPS сигналът ще ги следи, дори когато оставят телефона си у дома.

Часовникът ще бъде и доста по-бърз от преди. Това обикновено не е изненада за устройствата на Apple, понеже всяка година се появяват с нов по-бърз процесор, но като се има предвид, колко бавен бе досега Apple Watch, това определено е добра новина.

Имаше слухове и, че смарт часовникът ще бъде по-водоустойчив, с по-голяма батерия и дори с барометър. Тези неща вероятно няма да ги има. Единственият въпрос, който остана неотговорен е дали устройството ще има камера. За пръв и последен път чухме за нещо подобно миналата година. Така че явно ще трябва утре да видим с очите си дали това ще се окаже истина.

applemacbookВсичко останало

С новите iPhone-и, Apple трябва да пусне официално iOS 10, поне няколко дни преди телефони да бъдат пуснати в продажба. WatchOS 3 най-вероятно ще се забави малко повече, както и MacOS Sierra.

Не сме чували Apple да планира още ъпдейти на хардуера, или поне те няма да ни бъдат показани утре. Много други неща също се очаква да бъдат подобрени:

  • MacBook Pro се очаква да бъде по-тънък и с тъчскрийн над клавиатурата
  • MacBook Air вече ще бъде с USB-C
  • iPad Pro, който бе представен на събитието миналата година, също ще претърпи някои промени
  • iPad Air не е имал ъпдейт от две години, така че и от него очакваме нови неща
  • iPad mini, който бе подобрен малко след миналогодишното събитие
  • Apple TV, чиято нова версия бе демонстрирана през 2015

Но най-вероятно ще трябва да почакаме да видим тези новости малко по-натам. Може би ще има още едно Apple събитие в края на октомври/началото на ноември, или просто утре ще гледаме едно наистина дълго представяне.