Какво да очакваме от IFA 2016

0

Както винаги, и тази година ни очаква голямо събитие в Берлин – ежегодната конференция за мобилни технологии IFA. Този път тя ще се проведе между 2 и 7 септември, като представяния ще има още на 31 август и на 1 септември, така че отваряйте си очите. Но какво точно да очакваме от IFA тази година? Нека да обърнем внимание на големите производители в бранша и на това, с което ще ни изненадат те.

Samsung

Корейците вече представиха своя Galaxy Note 7 по-рано от очакваното, но има още какво да видим от тях. Според разпратени вече покани, на 31 август те ще покажат наследника на Gear S2 – умния часовник Gear S3. Останалите пресконференции на Samsung ще се проведат на следващия ден – 1 септември.

Освен информация за Gear S3, от Samsung очакваме също да дадат малко повече информация за носимата версия на своята операционна система Tizen (може би приложения за умни часовници с Tizen). Още – трябва да бъде представен Samsung Galaxy Tab S3 с резолюция на екрана 4 към 3. За всички любопитни ще има изложени и бройки от новия Gear VR с USB Type-C порт, който беше представен заедно с Note 7.

LG

Не е изключено другия голям корейски производител да представи нови носими устройства на IFA тази година. Миналата година видяхме LG Watch Urbane Luxe – луксозна версия на часовника с 23-каратово злато. Това, което е почти сигурно, че ще видим, е LG V20. Смартфонът ще бъде представен официално на събитие в Сан Франциско на 6 септември, така че е напълно възможно да бъде показан допълнително и на IFA. Какво да очакваме от него е още рано да се каже, но според някои рендери, телефонът може да бъде модулен (както LG G5).

Освен всичко останало, напълно възможно е да видим и нови модулни аксесоари за LG G5. За това обаче нямаме информация.

Sony

Sony-Xperia-XR-rendersSony със сигурност ще имат присъствие на IFA тази година, въпреки че все още не е ясно какво ще представят. Първият смартфон от серията Xperia X бе представен на MWC по-рано, така че е малко вероятно да видим нещо друго от това семейство. Въпреки това слухове твърдят, че ще видим два нови смартфона с номера на моделите – F8331 и F8332. Дали Xperia Z6 все пак ще се появи, или можем да очакваме нещо съвсем различно? Ще разберем на пресконференцията на Sony на 1 септември.

HTC

Последният флагман от тайванците е на едва шест месеца и е малко вероятно те да представят втори такъв тази година. С финансовите им проблеми и новия фокус върху виртуалната реалност обаче, не е изключено те все пак да се появят с нещо интересно. Може би нова Re камера, или пък нещо свързано с HTC Vive?

Освен това, два нови смартфона от среден клас (HTC Desire 10 Lifestyle и HTC Desire 10 Pro) излизат в продажба в края на месец септември, така че евентуално ще ги видим на IFA.

Lenovo / Motorola

Сигурно е, че няма да видим нови смартфони от серията Moto. Това обаче не трябва да ни натъжава, защото Lenovo ще представят нова версия на часовника Moto 360, както и модули от серията Moto Mods.

От продуктите на Lenovo също има какво да очакваме – нови смартфони от среден клас при Vibe семейството, евентуален нов Yoga таблет и „нова интуитивна клавиатура за хибридни устройства“. Събитието на Lenovo ще се състои на 31 август.

Huawei

На IFA миналата година Huawei представиха умния си часовник и смартфонът Huawei Mate S със скенер за пръстови отпечатъци, Force Touch и един куп други интересни функции. Китайците потвърдиха, че работят по нов умен часовник – Huawei Watch 2 – така че може би ще го видим тази година. Освен това е възможно Mate S2 да дебютира, а се очаква и Huawei Mate 9, който евентуално ще бъде представен на 1 септември.

Huawei също така патентоваха технологията си за бързо зареждане SuperCharge, така че е възможно да видим нещо ново и на този фронт.

Alcatel

Alcatel също ще имат присъствие на IFA тази година. От тях очакваме цяла плеяда OneTouch устройства, между които и OneTouch Go Smartwatch, часовник – наследник на този, който беше представен миналата година. През 2015 година компанията представи и огромен 17.3-инчов таблет от неръждаема стомана (моделът се казва Xess). Дали обаче ще видим нова версия на това чудовище, не е ясно…

Xiaomi

От новия китайски гигант очакваме съвсем скоро да представи своя Mi Note 2. Не е ясно дали това ще стане на IFA или още преди това, но компанията обяви официално, че тази година можем да очакваме и висок клас смартфон на цена от 600 долара. Това може би ще е high-class моделът на Mi Note 2. Остава да видим.

Fitbit

Една от най-популярните компании за фитнес аксесоари също ще се появи на IFA тази година. Според интернет източници – между които Wearable.com – Fitbit готвят две нови джаджи. Те са с кодови имена Laryon и Fermion, но за жалост не знаем нищо повече за тях. Компанията е запазила като марки имената Fitbit Flex 2 и Fitbit Charge 2, така че може би това са те.

NVIDIA

Според Федералната комисия за комуникации, разработваният за 2016 година NVIDIA Shield таблет няма да бъде представен изобщо. Гигантът обаче трябва да представи устройството Shield Portable, което най-вероятно ще се появи на IFA.

Освен всичко това, NVIDIA със сигурност имат нови чипове, видео карти и дори нещо свързано с автономните коли. Ще трябва да почакаме за повече информация…

Е, това е всичко, което на първо време очакваме големите световни производители да представят IFA в Берлин тази година. Сега трябва само кротко да чакаме до 2 септември, а за някои от тях дори и до 31 август. Ние ще ви представим всичко най-важно от IFA когато му дойде времето, така че следете Smart News.