Добре поддържаните тревни площи винаги правят впечатление. На пазара ще откриете различни модели косачки за трева, сред които е и точният за вашите нужди. Преди да закупите трябва добре да прецените какво точно ви е необходимо, за да изглежда тревната площ добре окосена. Знаем колко неприятно е да закупим нещо, което след това не ни върши работа. За да не изпадате в такава ситуация, следващите редове ще ви помогнат да се ориентирате към най-правилната косачка за трева, която да си купите. Добре помислете за предимствата и недостатъците на продукта, който сте избрали. Само така ще сте напълно удовлетворени от покупката си.

 

Как да изберем косачка за трева

Колкото и да чакате, тревата в двора няма да се окоси сама и е крайно време да се заемете със задачата. Тъй като косачката е уред, който дълго време ще използвате, обърнете внимание на някои основни характеристики, за да сте напълно доволни от работата и.

  • Площ на косене – най-важния фактор, на който да обърнете внимание;
  • Неравност – при хълмист или неравен терен, изберете модел, който да достига до всеки край на площта;
  • Наклон – при наклон, ако уредът за косене има кош, в който се събира окосената трева, вероятно ще изпитате затруднения. Внимателно обмислете тази възможност;
  • Честота на косене – в зависимост от нея, купете продукт с по-малка или по-голяма мощност.

 

Какви видове има

На пазара ще откриете хиляди видове и модели, но най-общо можем да ги разделим на ръчни, електрически и моторни. Ако разполагате с малка тревна площ, ръчната косачка е един чудесен вариант. Това, което трябва да направите е просто да я бутате, а тя ще се справи с останалото. Електрическите модели се захранват директно в тока, за да работят. Обърнете внимание на това колко дълъг е кабела, за да сте сигурни, че ще покрие площта, която ще косите. Моторните косачки изискват най-голяма инвестиция и са подходящи са големи и просторни терени. Качеството им на работа е най-добро спрямо горепосочените.

 

Какви са предимствата и недостатъците

Независимо кой вид сте избрали да закупите, той има, както предимства, така и недостатъци. Важно е да обърнете внимание на разхода на електричество. Ако той е предимство за ръчните модели, то може да се счита за недостатък, когато говорим за моторните такива. От друга страна мощността на уреда е важна. Тя е по-голяма при моторните видове, отколкото при електрическите. Поддръжка също изисква време и средства, особено ако ще косите голям терен. Всеки от вас трябва да прецени какво му е нужно и сам да направи най-добрия извод какви предимства и недостатъци ще има ако закупи точно определен вид.

Сподели
Предишна страницаОткрити са неврони контролиращи хибернацията
Следваща страницаМобилното приложение на Efbet доставя всички удобства за залагащите
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.