Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1

Когато Microsoft пусна своята версия за разработчици на Windows Phone 8.1, тя посочи, че връщане назад няма. Получаването на тази версия е сравнително лесно, а ъпдейтът протича безболезнено. Много потребители решиха да я пробват, което дори причини падането на Microsoft’s App Studio за няколко часа миналия понеделник.

Въпреки това, операционната система не е перфектна. Много потребители забелязват спад в производителността на батерията, загряване на устройствата, разпадане на Bloetooth връзката и някои други общи грешки. Повечето от тях се примиряват с това, в желанието си да имат най-новата версия на операционната система, преди тя да бъде официално достъпна по-късно през лятото. Друго може би съжаляват за прибързаната си стъпка, но според компанията ъпдейта е еднопосочен и даунгрейд е невъзможен.

Всъщност може би не е точно така или поне за Nokia апаратите. Alin Gheaja публикува видео, в което демонстрира как връща към Windows Phone 8.0 своята Lumia 720. По ирония на съдбата, това става точно с официалния десктоп тул на Nokia- Nokia Software Updater.

Процесът не е труден, но отнема известно време. Ето стъпките:

–          Направете резервно копие на данните си, защото ще бъдат изтрити

–          Изтеглете и инсталирайте Nokia Software Updater

–          Свържете своя Windows Phone с отключен дисплей при работеща програма

–          Приложението ще ви уведоми, че има налична актуализация

–          Следвайте инструкциите, за да инсталирате фирмуера

Разбра се това няма да сработи на други марки устройства, но шансовете, ако притежавате Nokia са доста големи. Длъжни сме да предупредим, че методът не е тестван от нас и информацията се базира на клипа, заснет и публикуван от Alin Gheaja, а евентуалните повреди по устройството са на ваша собствена отговорност. Телефонът ще бъде ресетнат и само данните, на които сте направили бекъп ще могат да бъдат възстановени, много нещо като прогреса в игри и данните о приложения, които не се архивират в облака ще бъдат изгубени.