Досега като цяло феновете на Windows Phone смартфоните трябваше да се задоволяват главно с Lumia телефони за своите нужди. Това обаче е на път да се промени, след като Acer отново навлиза в този пазар с Liquid M220.

Въпросният смартфон от Acer е най-новото попълнение в света на мобилните устройства от тайванската компания. Става въпрос за телефон от нисък клас, който ще бъде пряк конкурент на най-евтините Lumia телефони на Microsoft. Характеристиките? Екранът е 4-инчов с резолюция 480х800 пиксела; процесорът – 1,2 Ghz, двуядрен; разполага с 512MB RAM и 4GB вградена памет (с възможност за microSD карта); камерите са съответно 5 мегапиксела задна и 2 мегапиксела предна.

За обявената цена от около 80 евро Microsoft предлага Lumia 535 с два пъти повече рам и вградена памет. А RAM паметта е важна – според Microsoft ще е трудно Windows 10 да бъде подкаран на по-нискокласни устройства. Учудващо, но Acer  обещаха ъпдейт до най-новия предстоящ Windows софтуер за техния M220, което звучи странно. Независимо от това, ще трябва да изчакате, за да разберете какво точто представлява този смартфон, ако сте се насочили към някой такъв от по-нисък клас.