Само дни след като бъдещият, неофициално обявен GoPro Hero 6 Black се появи в мрежата за първи път, се появи още информация за него в Best Buy в Канада. Тези нови снимки потвърждават, че новата камера на GoPro ще бъде с дизайна на Hero 5 Black (което означава, че ще бъде водоустойчива до 10 метра).

Може би най-важната спецификация ще бъде това, че камерата вече може да заснеме 4K кадри с 60 кадъра в секунда, нещо, за което професионалните потребители умоляват GoPro в продължение на години. Но също така ще заснема кадри от 1080p при 240 кадъра в секунда, което означава, че може да заснеме кадри на slow motion, които са 10 пъти по-бавни от тези в реално време. Камерата ще се продава 649 долара в Канада. Като премиерната дата е 28 септември.

Този път GoPro ще използва персонализиран процесор, познат като “GP1”. Така че, Hero 6 Black може да не изглежда много по-различно отвън или по отношение на спецификациите, но пък за компанията това е важна стъпка, тъй като партньорството й с Ambarella изглежда е приключило.

Контролирането на по-голямата част камерата може да означава, че GoPro ще предостави още по-добро по-добро качество и издръжливост на батерията.