“Стартъп в България” е името на първия по рода си у нас наръчник с практически съвети за стартиращи фирми. Книгата е написана от дългогодишния предприемач в областта на образователните онлайн платформи Калоян Кирилов. Тя представя всички етапи, през които минава развитието на една стартираща компания с полезни съвети и информация за потенциалните грешки и възможности.

 

“Няма правилен и универсален подход при създаването на даден продукт или услуга. Най-важното за един млад предприемач е да бъде смел и щом усети нуждата да разреши даден проблем, за който все още не е измислено решение, смело да се впусне в своя проект и да положи усилия, докато го реализира” – споделя Калоян Кирилов, основател на българската платформа за споделяне на знание MyEducationClub, която е издател на книгата.

 

Наръчникът е практически ориентиран и написан от гледната точка на бизнес средата в България. Опирайки се на богатия си опит, авторът проследява до най-малките подробности живота на един стартиращ проект – от идеята, през неговото разработване и достигайки до евентуално излизане от бизнеса (т.нар. exit). Изпълнена с множество поуки от реални грешки, книгата е полезна не само за хора, които тепърва обмислят създаването на стартъп, а и за предприемачи,  които вече развиват такъв. В нея читателят ще намери отговор на въпросите: как се стартира собствен бизнес, как да открием първите клиенти, как да намерим финансиране за стартъпа си и много други.

 

Първите две глави от книгата “Стартъп в България” са достъпни безплатно тук:

https://myeducationclub.com/bg/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%82%d1%8a%d0%bf-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/

Сподели
Предишна страницаНов интерфейс може да предава музика директно в мозъка ви
Следваща страницаНай-модерният хотел в Банско ви очаква
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.