Acer вчера представиха много на брой нови продукти: мощни геймърски лаптопи, фенси монитори и дори 360-градусова камера, през която можете да правите обаждания. Едно от устройствата в списъка е чисто новият смарт часовник Leap Wear. В действителност спецификациите му не са нищо особено, даже напротив, наподобява стандартен ръчен часовник. Това, което обаче притежава като готина черта е вграденото LED фенерче.

Не е ясно точно колко добре успява да освети мрака, но Acer казват, че върши доста добра работа за неща от сорта на: „отключване на вратата вечер“ и може да бъде използвано след залез, за да си осветявате пътя и разни подобни други дейности.

Идеята обаче да се вгради фенерче в носимо устройство е много добра. Да, има много препятствия. Батериите на смарт часовниците са малки. И какво се случва, ако носите часовника си на дясната ръка?

leap-wear-1Вярно е, че в днешно време почти всеки смартфон притежава тази „функция“, но телефона не винаги ви е под ръка, когато имате нужда от малко светлина. Така че това е една доста полезна идея, която вероятно ще се развие в бъдеще и ще се ползва много по-често от разни други „гъзарски“ излишни свойства.