asus_zenwatch

Официално умният часовник на ASUS вече е в продажба в САЩ. Най-новият продукт в категорията на носимите умни аксесоари е също и един от най-стилните в тази категория. Устройството работи с платформата Android Wear и е един от най-очакваните продукти за потребителите, които следят пазара на този вид потребителска електроника.

Първоначално той ще се предлага в популярната верига магазини Best Buy, а по-късно ще се появи и в Google Play, откъдето ще може да се поръчва. Цената му е 199 щатски долара. Дизайнът на Zenwatch ще се хареса на по-традиционните потребители, но неговите технически характеристики ще зарадват всеки един почитател на високите технологии. Екранът на устройството е с диагонал от 1.6 инча със SUPER AMOLED подсветка. Рамката от неръждаема стомана обхваща целия корпус на часовинка, така че той ще стои елегантно и с метална каишка. Кръглата форма на Zenwatch се различава от масовите квадратни предложения на конкуренцията, а това също и създава илюзия, че устройството изглежда по-голямо.

Умният часовник се задвижва от процесор на Qualcomm и има вградена памет с капацитет от 4GB, а оперативната му памет е 512 MB.
Базовата му функционалността е допълнена с някои от идеите на ASUS, например, възможността „Tap Tap”. При нея с почукване върху часовника ще можете бързо да намерите свързания към него смартфон. Zenwatch се предлага с над 100 вида циферблата, които могат да се изберат. Това е напълно достатъчно дори и за най-взискателния потребител.

С излизането на все повече умни часовници Android Wear платформата ще продължава да се разширява, както и възможностите. В бъдеще бихме искали Google да се усетят за най-желаните функции, които потребителите ползват от собствените разработки на различните производители, и да ги включат в платформата. Това би било значително предимство пред опити на други платформи и компании да навлязат в този пазарен дял.