Мечтаният дизайн за перфектната селфи камера

ZTE официално обяви първия в света телефон с камера намираща се зад екрана. Това е ZTE Axon 20 5G. Все по-незабележимите рамки на телефоните превърнаха разположението на предната камера в основно предизвикателство за дизайна на апаратите през последните няколко години. От големи прорези до по-малки такива, кръгло позициониране или изскачащи камери, това е невероятно многообразие на наше разположение. За да не се налага да се прави нито един от тези компромиси, камера под дисплея би осигурила оптимално удобство.

Как изглежда

Подобни устройства могат да работят чрез намаляване пикселите на дисплея или на самата камера, което ще позволи достигането на повече светлина до нужната точка. В областта над камерата производителите ще трябва да постигнат баланс между по-плътен дисплей с по-нискокачествени резултати на снимките или по-добър краен продукт под формата на впечатляващи кадри в замяна на по-грозен дисплей над камерата.

AmazTech на помощ

Всички отговорни за производството на ZTE устройството твърдят, че камерата е напълно невидима. Стандартната практика е да не се прави опит за реалистично изглеждащ дисплей в тези рамки, тъй като последният трябва да бъде малко по-тъмен над самата камера. ZTE публикува официално видео, в което нито един кадър не се задържа в близост до камерата. Това е силно подозрително, тъй като тя е основният коз при рекламирането на телефона. Дали ZTE има какво да крие?! Все още е трудно да се забележи. Когато бъдем удостоени с подробни кадри може би ще си отговорим на въпроса.

Технически параметри

Покриването на изискванията на новата технология във връзка с камерата е 6,92-инчов 2460 × 1080 OLED дисплей. Базовият модел на телефон ще притежава Snapdragon 765G SoC, 6GB RAM, 128GB място за съхранение, батерия от 4220mAh и куп други незабележителни характеристики. ZTE изброява китайски цени, започващи от 2198 йени (321 долара).

Въпреки че китайските производители обикновено успяват да се справят с новите технологии, крайния потребител рядко остава наистина изненадан. Вече е ясно, че можем да очакваме скрити камери под дисплея от повечето големи производители на Android през следващите една-две години. Бавно но сигурно вървим към ерата на напълно невидимата камера. До колко това ще засегне личния живот, където всяко устройство с екран може тайно да записва всяко ваше движение, предстои да разберем. Вече сме се натъквали на джаджи, които могат дискретно да включват микрофони. Сега ще можем да направим това и с камерите! Добре дошли в бъдещето!