Както вече коментирахме, потребителите на Windows 7 и Windows 8 ще имат още малко време да ъпдейтнат до Windows 10 безплатно – след 29 юли, ъпдейтът вече ще струва 119 долара. За да могат те да се възползват от безплатната надстройка, те трябва да приемат запитването за ъпдейт преди тази дата. За да може повече хора да обърнат внимание на възможността, Microsoft променят и начина на нейното показване на екрана. От днес това става на пълен екран.

Както можете да видите от скрийншота по-долу, напомнянето за ъпдейт до Windows 10 вече ще заема целия екран на вашето устройство. Това от една страна е удобно, защото ви дава повече информация, от друга обаче може да се счете и за малко досадно. Преценете за себе си.

microsoft-windows-10-upgrade-full-screen

Колкото до възможностите, които дава запитването – ще можете да го отхвърлите изцяло, да ви бъде напомнено по-късно, да ви бъде напомнено още три пъти, или да ъпдейтнете веднага.

Ако решите, че не искате да надстроите своята операционна система безплатно, то имайте предвид, че след 29 юли дори и потребителите на Windows 7 и Windows 8 ще трябва да платят 119 долара за ъпдейт. Имате още около три седмици да решите какво да правите.