Излязоха първите резултати за представянето на батерията на Galaxy S8 и по-големия му брат Galaxy S8+. Новите флагмани на Samsung имат съответно 3000 и 3500 mAh батерии и с такъв капацитет се очаква устройствата да се справят добре.

Трябва да се има предвид, че флагманите макар и с големи батерии, използват мощни процесори и имат дисплеи с висока резолюция. Тези два фактора допринасят за използване на повече енергия. Но да видим как са се справили те при съответните тестове.

Според Phone Arena, които са тествали батериите на Galaxy S8 и Galaxy S8+, първият е издържал 8 часа и 22 минути. По-големият флагман пък е заковал на точно осем часа. Тестовете са направени при Full HD+ (1080 x 2220) резолюция (тази по подразбиране) и 200 нита яркост на екрана.

Данни: Phone Arena
Данни: Phone Arena

Интересно е да се отбележи, че новите устройства на Samsung биват оценени от колегите като имащи батерии над “средното ниво” за смартфони от този клас. Техните резултати изглежда биват надминати само от iPhone 7 Plus с неговите 9 часа и 5 минути.

Колкото до бързината на зареждане, Galaxy S8 / S8+ поддържат Fast Adaptive Charging, както и бързо безжично зареждане, които определено са плюс. Самите тестове показват, че батерията на Galaxy S8 се зарежда за един час и 40 минути, докато тази на S8+ е стъпила на практически същото време (един час и 39 минути ако трябва да сме точни).

Данни: Phone Arena
Данни: Phone Arena

Още нещо важно е, че тестваните от Phone Arena бройки са такива, използващи процесори Exynos 8895 от Samsung. Обещанието е, че на по-късен етап ще видим и тестове на вариантите с чип от Qualcomm — новият Snapdragon 835.

Ние пък ще имаме впечатления от първа ръка когато се докопаме до дългоочакваното устройство. Напомняме, че в България семейството Galaxy S8 ще започне да се предлага на 28 април.