Всички сме били на път и сме виждали как автомобилите се развалят, а после дълго седят в очакване на пътни техници, които да помогнат при повредата. Независимо дали става въпрос за празен резервоар или пък за паднал акумулатор, винаги е неприятно чувство, когато денят и плановете ви спират поради дадена автомобилна неизправност.

Когато трябва да се справите с механична повреда или злополука на пътя е не само невероятно смущаващо, но може да бъде и много опасно за вас и вашите близки. Обстоятелства като това да сте сами, да шофирате късно през нощта или да улучите някакво ужасно време, могат да превърнат неизправността на вашия автомобил в рискова ситуация.

Понякога може да си мислите за пътна помощ като за наложителни разходи, за които нямате друг избор, но това е инвестиция, която в дългосрочен план ще ви спести много грижи и други разходи.

Предоставянето на пари за услугите за покритие при повреда гарантира шансовете ви да бъдете спасени от ситуация, в която автомобилът ви трябва да бъде пуснат отново в движение, имате проблемна гума или дори сте заключили колата си по невнимание с ключовете вътре. Вярвате или не, последното се случва изненадващо често.

Няма съмнение, че инвестирането в пътна помощ е интелигентен ход, но най-важното е да намерите най-добрия и надежден доставчик, който да отговаря на вашите нужди, като същевременно предоставя наистина рентабилни услуги. Ето три неща, които трябва да имате предвид, когато се обаждате за предоставяне на помощ на пътя.

Цена

Преди да изберете дадена услуга, важно е да вземете предвид това колко често шофирате и какъв е средният ви пробег на месец.

Наличност на услугата

Преди да дадете парите, винаги трябва да прочетете дребния шрифт – трябва ли да сте на определени магистрали или пътища, за да получите помощта, от която се нуждаете? Ако пътувате на далечно разстояние, ще бъде ли достъпно покритието ви за пътна помощ? И още.

Това са важни въпроси, на които трябва да се отговори, преди да закупите услугата, защото ако доставчикът не може да отговори незабавно на аварийната ви ситуация на пътя, това е значителна загуба за портфейла ви, както се досещате.

Налични екстри

Неща като инструменти за планиране на пътувания и помощ, гаранции за ремонтни услуги и отстъпки при ремонти на автомобили са чудесни добавки към вашия план за покритие и много пътни услуги ги предлагат. Търсенето на план, който включва тези неща, е чудесно допълнение към вашето покритие за пътна помощ: не само получавате стойност срещу парите си, но и получавате много подкрепа, когато става въпрос за планиране и подготовка за следващото ви пътуване.

Надяваме се, че нашите съвети са ви били полезни. Вече сте готови за безопасно пътуване!

Сподели
Предишна страницаПреносимият климатик на Sony прави лятото поносимо
Следваща страницаТеленор предлага Xiaomi Redmi Note 9
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.