женева коли

Пресконференциите за автомобилното шоу в Женева тази година започват днес. Както сме свикнали, някои новини се изливат в интернет малко по-рано от очакваното и вече можем да видим част от колите, чиято премиера ще е съвсем скоро.

Виж още: Мотосалон София 2015: Добре дошли в света на моторите

За какво говоря? Първо е невероятното Bentley EXP 10 Speed 6, което виждате по-горе. Това е един нов и много елегантен концептуален модел, който гордо ще застане до луксозния Continental GT. Концепцията подсказва за цяла нова линия модели, които да очакваме от царете на лукса.

Вижте и останалите коли, които ще се появят в Женева от днес с по няколко думи за всяка. Определено има върху какво да изплакнете очи.

NanoFlowCell Quant F – това е втората концепция за автомобил от лихтенщайнската компания NanoFlowCell. Става въпрос за жесток електрически автомобил, който към момента няма начин да бъде зареждан – просто технологията още не съществува. Инженерите обещават пробег от 0 до 100 километра за под 2,8 секунди. Уау…

Mercedes не си поплюват. Тази година те ще покажат нещо, което може да ви помогне да се изкачите и по вертикален склон. На снимката виждате Mercedes-Benz G 500 4×4, който определено казва „Един път се живее!“

А това е тайнственост. Не, шегувам се, просто Lexus LF-SA. Става дума за нов компактен хечбек от луксозната марка, който обаче няма как да не признаем – забулен е в мистерия. Ще трябва да почакаме, за да разберем повече за него.

Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce е старият Aventador, но доста потренирал. С 50 конски сили повече, 45 килограма по-лек и също толкова красив.

А тук имаме Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale. Това може да значи само едно – La Finale е последната стъпка, която Bugatti ще направи с легендарната си кола, която вече 10 години радва любителите на високите скорости.

Новото Audi R8 определено казва „Ела и ме вземи“. Също толкова красив като предшественика си, но под капака стои изцяло нов модел, който само германците могат да направят както те си знаят. Интересното е друго, според производителите предстои да видим и R8 e-tron – изцяло електрически вариант, който Audi твърди, че бие по пробег дори и Tesla Model S. Ще видим.

И накрая Aston Martin Vulcan. Изключително скъпата и лимитирана кола, за която ви разказахме преди известно време. Отново – 12-цилиндров V-образен двигател и 800 конски сили под капака. От тази кола ще бъдат произведени само 24 броя. Да видим дали на Джеймс Бонд ще му дадат такъв Aston Martin.