sony

Преди известно време имаше слухове, че Sony и мобилното им подразделение Sony Mobile са изправени пред сериозно затруднения. Това, както споменаха различни източници, включително и изпълнителният директор на компанията Казуо Хирай, е, че може да наложи драстична промяна в целия сектор. Самият Хирай каза през януари:

Виж още: Sony вече не е компания за електроника

„Без драстични реформи, като съвместни предприятия или обединения [мобилният и телевизионен бизнес] Sony ще бъде на червено след около три години.“

Но това не означава, че Sony Mobile ще загине. Всъщност директорът на мобилното подразделение на компанията Хироки Тотоки опроверга слуховете, казвайки:

„В началото на февруари имаше спекулации, че предстои продажбата на Sony Mobile. Това е абсолютно невярно.“

Според по-ранните публични данни, предоставени от компанията, ще се наложат сериозни орязвания на бюджета в някои подразделения, като това може да доведе до бъдещи партньорства. Вероятно това има предвид Тотоки като твърди, че Sony предлага прекалено много смарт устройства, а тъй като хората, купувайки едно такова, го задържат за известно време, то и на компанията и е време да намали лансирането на продукти.

До какво ще доведе всичко това, тепърва ще разбираме, но определено в Sony Mobile се готви нещо. Не е продаване на целия бизнес, не е и обединяването му с някой друг. Със сигурност в центъра на всичко има разногласия, но да се надяваме, че гигантът ще се върне на върха, на който беше преди години.