Ако все още не сте разбрали, Samsung пуснаха бета версията на гласовите възможности при новия си асистент Bixby. Всички, които се записаха да тестват гласовите команди предварително, ще имат достъп до тях най-много до няколко дни.

Ако вие не сте измежду кандидатствалите за бета тестери, може би ще ви е интересно как се справя Bixby. В новото видео от The Verge виждаме как и може да се каже, че има какво още да се желае.

Bixby определено има обещаващи функционалности като възможността да го накарате да отвори определена страница вътре в някое приложение (във видеото асистентът отваря Settings менюто на апликацията Uber), или пък да промени настройките на вашия смартфон. Освен това асистентът може да пише и изпраща съобщения до вашите контакти, да отваря приложения, както и да прави по-стандартни неща като проверка на времето и извършване на търсения в мрежата.

Проблемът е, че доста от нещата все още не са достатъчно добре изпипани и дори разпознаването на поздрава „Hi, Bixby!“ не сработва всеки път. Вижте видеото ако ви е интересно да видите нагледно как се справя гласовия асистент от Samsung.

Остава да почакаме, за да имат време Samsung да отговорят на обратната връзка и да подобрят творението си с нужните ъпдейти.