hauska_laite003

Производството и вносът на смартфони официално ще бъдат забранени на територията на САЩ и страните членки на ЕС от 1 май тази година. Мащабното и изненадващо ебмарго бе гласувано рано тази сутрин, след като EM Radiation Trust (организацията, която изследва негативните ефекти от радиацията, излъчвана от мобилните телефони) публикува шокиращ доклад за канцерогенността на мобилните технологии, използващи 3G и LTE свързаност.

Причината: нови открития за вредите от смартфоните

„Открихме, че смартфоните излъчват особено високи нива на радиация, които водят до рядка форма на рак на общуването.“ – заяви Вилхелм фон Грудт, ръководител на проучването. „С течение на времето, у потребителите на подобни продукти закърняват уменията за общуване на живо. След като получи iPhone 5, един от участниците в експеримента дори изпадна в масова депресия, след като в устройството му се получи повреда със Siri и сексапилният женски глас бе заменен с такъв на застаряваща служителка в НАП,“ добави професор Грудт.

В проучването на организацията са участвали петдесет доброволеца, двама от които са от САЩ, трима от Франция, както и четиридесет и пет граждани на Гватемала – които след неговия край са продали експерименталните устройства, за да закупят употребявани автомобили Mercedes с метанови уредби, преминали технически прегледи с отличие в град Перник от ЕТ „Бай Миуен“.

Отзиви от големите производители

„Независимо към производството на кои продукти се преориентира Apple, ние със сигурност ще продължаваме да ги имитираме.“ – заяви представител на Samsung. От Apple отговориха, че законодателните системи по света са достатъчно гъвкави, за да има нови поводи за съдебни дела със Samsung: „В няколко модела прахосмукачки Samsung използва форми, върху които от отдавна имаме патенти. Това е нелоялна конкуренция спрямо новия iPad и няма да го позволим. Потребителите ни си мислят, че купуват последния таблет, а се връщат вкъщи с прахосмукачка.“

От Google заявиха, че ще насочат производствения капацитет на Motorola в производството на перални машини. „Платформата Android има огромно бъдеще в тази насока. Разработчиците на приложения ще имат нов и вълнуващ пазар пред себе си. Ще помислим и за нова рекламна система, която печата банери върху дрехите ви – но спрямо вашите интереси.“

Честит първи април от екипа на Smart News България.