По време на представянето на Nokia 8 във Филипините, HMD Global официално споделиха, че всички текущи Nokia смартфони ще получат все още необявената следваща версия на операционната система Android P.

Точно така, всички Nokia смартфони с Android, включително и бюджетния Nokia 3, ще получат ъпдейт до Android P.

Преди това обаче предстои друго — тепърва трябва да видим ъпдейт до Android 8.0 Oreo. Такъв обаче също се задава, според Android Authority. Те цитират тайванския сайт sogi.tw, който твърди, че Oreo ще дойде за Nokia преди края на месец октомври. Имайте предвид, че това не е официална информация HMD Global обаче споделиха по-рано, че тестват ъпдейта, така че е напълно възможно той да се появи преди 31 октомври.

Още нещо интересно дойде от Twitter по-рано тази седмица, когато техническият директор на HMD Global Мико Яакола (Mikko Jaakkola) потвърди, че буутлоудърите на Nokia смартфоните ще бъдат отключени. Той сподели, че това ще стане поетапно, за всеки един модел поотделно.

Това е чудесна новина за всички фенове на дълбоката Android персонализация. Кога обаче точно ще стане отключването на буутлоудърите и по какъв начин, още не е ясно. Очакваме допълнителна информация от HMD по-напред във времето и ще докладваме, когато такава се получи.