Android Police наскоро откри ново свойство наречено „Instant Tethering“, докато се ровеха из няколко устройства на Android. Идеята произлиза от едно от най-добрите свойства на Mac и iPhone, свойство, което потребителите ценят доста – вместо да вадите телефона си и ръчно да включвате tethering-а, тоест т.нар. Mobile Hotspot, можете директно да го включите от устройството, което се нуждае от интернет връзка. На Mac просто натискате WiFi иконката и избирате iPhone-а си. На Android изглежда, ви излиза като питанка, ако не сте онлайн.

Изглежда свойството работи само с Android устройства, които са свързани чрез един и същ Google акаунт. Тоест ако имате таблет с Android, който си губи интернета, ще ви излезе съобщение дали искате да използвате интернета на телефона ви. Всичко действа с помощта на Bluetooth. Ъпдейтът излиза като услуга на Google Play.

Новото свойство първо ще излезе за Nexus и Pixel устройствата, така че Nexus 9 и Pixel C таблетите ще могат да използват интернета на Pixel смартфоните. Процентът потребители, които притежават точно тези устройства е много малък. Затова да се надяваме, че новата услуга ще се разпространи бързо за всички Android устройства. Google отказаха да коментират каквото и да било по Instant Tethering.

Ако имаме късмет, фактът, че Google Play и Android работят на Chrome OS, ще означава, че ще можем да използваме Instant Tethering директно на тези устройства. Повече за свойството обаче ще разберем в бъдеще…