Телефонът с две лица YotaPhone 2, който ви представихме съвсем скоро, стана още по-привлекателен. Ако завидните му характеристики, специалният заден e-ink дистплей и функционалността му не са ви достатъчни, само чуйте това: от днес той ще се предлага и в бял цвят. Вижте го:

Този нов модел ще привлече маниаците на тема по-ярки цветове и тези, които предпочитат да четат електронно на бял, вместо на черен дисплей. Останалите му характеристики, разбира се, си остават същите. С изключение на това, че вече бутонът за звук и рамката на камерата са метални. Ще ви израдвам и с още неща – когато YotaPhone 2 излезе на пазара през декември, той дойде с Android KitKat. Сега вече собствениците на смартфона ще могат да се възползват от последната версия на Google операционната система 5.0 Lollipop. Черният вариант на YotaPhone 2 ще получи ъпдейт, а белият ще се продава директно с Lollipop.

Всички тези благини не са ви достатъчни? Има още нещо – очевидно производителите са разбрали за това, че потребителите не им се нрави високата цена на апарата, така че от днес също и тя е намалена. В Евпопа YotaPhone 2 ще струва 588 евро, което е със 100 евро по-малко от старата цена. Във Великобритания пък могат да се сдобият с този смартфон за 440 лири (115 по-малко. Производителите също се надяват по-късно тази година да могат да предложат джаджата и в САЩ, като за целта планират Indiegogo кампания.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS