Съоснователят на операционната система Android Анди Рубин съвсем скоро ще представи официално новата си компания. Тя се казва Essential и с нея той смята да представи цяла система от джаджи, първата от които ще е конкурентен смартфон от висок клас.

Все още не се знае много за Essential, тъй като нищо не е показано официално, но от Bloomberg твърдят, че смартфонът ще притежава дизайн с алуминиева рамка, керамичен гръб и почти отсъстващи безели. Точно поради тази причина той ще е по-малък по размер спрямо iPhone 7 Plus, макар и с по-голям от неговия дисплей.

Логото на компанията Essential, подадено в патентното бюро на САЩ
Логото на компанията Essential, подадено в патентното бюро на САЩ

Рубин вече е подал патент за компанията си в патентното бюро на САЩ, като скрийншотът по-горе е на логото на Essential. Описанието е следното: “мобилни телефони; смарт телефони; компютри и таблети; аксесоари и резервни части за всички горепосочени стоки; компютърен операционен софтуер за мобилни телефони, смартфони, компютри и таблетни компютри”.

Друга част от доклада на Bloomberg посочва, че е възможно смартфонът от Рубин да има и модулен аспект в спецификациите си — магнитен порт, който да позволи добавянето на аксесоари, разработени от Essential или други производители. Първият такъв може да бъде 360-градусова камера.

Все още не е ясно дали смартфонът от Essential ще бъде с операционна система Android, или някаква друга. Съвсем скоро обаче ще разберем — премиерата му е планирана за средата на тази година.