Google най-накрая разкри името на бъдещата версия на Android. Кодовото ѝ име бе M, като, логично, то обозначава първата буква от наименованието на системата. Компанията избра Marshmallow по познатата традиция да се използват имена на сладки десерти.

Google се забавиха с представяне на официалното име на Android, за да могат да заграбят от любопитството на потребителите. Както и в други случаи, преди обявяването на Marshmallow в мрежата се появиха редица анкети със спекулации за името. Една от идеите, които бяха най-популярни сред потребителите, бе името M&M. Известните бонбонки изглежда не са се харесали достатъчно на Google и те са предпочели Marshmallow.

Очакваме публичното представяне на системата тази есен. В нея e изцяло променен и опростен начинът за преглед на достъпа на приложенията до данните и хардуера на устройствата. Добавя се също и поддръжка на мобилната разплащателна платформа Google Pay, както и USB Type-C портове. Разбира се, не липсват и поправките за стабилност и сигурност на системата. Очакваме още новини съвсем скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS