спортни залози

Виртуалните спортове са едни от най-интересните и развлекателни хазартни игри, които могат да се срещнат в платформите за залагания. Макар да са създадени още през 20-ти век, те стават популярни у нас едва през последните няколко години. Днес те са предпочитано развлечение сред феновете на онлайн залозите, тъй като предлагат бърза развръзка, комбинирана с емоцията от истински мач или състезание.

Но какво представляват виртуалните спортове точно? Това са интерактивни програми, които генерират спортни събития на базата на случайността, както и на предишните си „участия”. За да приведем още яснота върху същността на феномена, ще разбием една такава програма на съставните й части.

Ако например гледате виртуално първенство по футбол, вие виждате на екрана приятна за окото 3D симулация на мач. Всъщност наблюдавате поредица от случайни ситуации, комбинирани с база данни относно предишното представяне на отборите, както и на самите играчи. Резултатът е бърза и изпълнена с динамика игра, а отборите могат да ви изненадат както с поредица от очаквани събития, базирани на предишни игри в първенството, така и с напълно случайни действия, генерирани на момента!

Виртуалните спортове, разбира се, са изключително разнородни, тъй като са базирани на своите реални първообрази. В платформата за залози на Palms Bet могат да се намерят няколко вида конен спорт, състезание по бързина с кучета, надпревара с автомобили, тенис на маса, бадминтон, стрелба с лък, играта Кено и други. Разбира се, гореспоменатите футболни мачове са също включени.

За да участвате в залаганията, свързани с даден виртуален спорт, трябва само да се регистрирате, след което да изберете желаната дисциплина и залог от появилите се опции. След това имате възможността да гледате на живо визуализацията на играта, както и генерираните резултати, които също се виждат на екрана в реално време. При затруднения можете да ползвате наръчника „Правила за Виртуални”, който се намира в долната част на дисплея.

Надбягванията са изключително популярни заради своята атрактивна графика и лесни за извършване залози. Както и в реалните надбягвания, посетителите на платформата имат възможността да залагат кой от виртуалните участници ще финишира първи, както и да предвидите на какви места ще завършат отделните състезатели. Платформата позволява да се залага за първо, второ и трето място в състезанието, както и за участници, финиширащи в определен ред.

При виртуалните спортове стрелба с лък, тенис на маса и бадминтон участват двама състезатели. Посетителят на платформата има възможността да залага за победител от двубоя, както и за точен резултат. Докато при стрелбата залозите се въртят около резултат от стрелбата и общия резултат, в дисциплините тенис на маса и бадминтон може да се залага на точен резултат, както и на общо точки. Всеки завършек има предварително определен брой възможни изходи, които залагащите трябва да предвидят.

Виртуалният футбол е може би най-добре развитата игра от всички виртуални спортове. Причината за това е, че имитира реалният футбол, но има и някои допълнителни елементи, които не могат да се приложат в залозите по време на реален мач. Основните правила на залагането обаче са доста сходни. Посетителите на платформата могат да залагат на победа, резултат от мача, жълт картон по време на игра и т.н. Налична е и опцията двоен шанс, при която могат да се предвидят две паралелни възможности, свързани с крайния резултат от мача.

Интересното при виртуалния футбол е, че при залозите за голове възможните резултати са по-непредвидими. Това се дължи на случайния алгоритъм, който задвижва играта. Тъкмо затова залагащите имат възможност да отгатват дали ще има гол и от двете страни, дали общият брой голове ще е над 1,5 или 2,5, както и кой от виртуалните играчи ще се отбележи първия гол. Други възможни опции са време на първия гол, общият брой на головете, кой отбор ще поведе в края на първото полувреме и т.н.

Една от най-вълнуващите възможности, свързани с виртуалните спортове, е създаването на отбор. Играта се нарича FPL Fantasy Manager и позволява на потребителите да ръководят свой собствен тим чрез зададени параметри по време на цяло футболно първенство. По този начин всеки един от нас има възможността да се докосне до тръпката, свързана с ръководенето на отбор по време на първенство. Залозите, свързани с играта, също са направени така, че да допринасят за цялостното вълнение по време на изживяването.

Разбира се, най-добре е да не взимате нашите думи „на готово”, а да тествате своите възможности и да изпробвате залозите на виртуални спортове от лична перспектива. Само така ще можете да усетите нали вълнението е същото или става въпрос за едно съвсем различно, ново изживяване.