Sony-Xperia-Z3
Xperia Z3

Всички очакваме с нетърпение Световия мобилен конгрес (MWC), който ще се проведе в началото на месец март в Барселона, където ще видим редица топ устройства от големите производители. Очакваше се едно от тях да бъде следващият флагман на Sony – Xperia Z4, но изглежда компанията има други планове.

ВИЖ ОЩЕ: XIAOMI MI NOTE СЕ РАЗПРОДАДЕ ЗА МИНУТИ В КИТАЙ

Xperia Blog, надежден източник, когато става дума за информация, свързана със Sony, пише, че има голяма вероятност компанията да не представи следващия си хай-енд смартфон на MWC, а има намерение да го обяви през пролетта или лятото. Това не е първият път, в който подобна информация се появява онлайн. Преди време, благодарение на изтекъл имейл между изпълнителните директори на Sony, стана ясно, че „телефоните Z4“ са планирани за май/ноември 2015 г.

Пъривият Xperia Z смартфон беше представен в началото на 2013 г. и оттогава Sony пуска по един флагман на около 6 месеца – Z1 беше обявен към края на 2013, Z2 в началото на 2014 и Z3 в края на миналата година. Най-вероятно Sony има намерение да промени своята стратегия, представяйки само по един флагман на година, който да привлече повече потенциални клиенти. Напомняме, че на MWC няма да видим и G4, след като наскоpо LG официално потвърди, че иска „повече време за усъвършенстване на новия телефон“.