xperia z4

По-късно тази година очакваме представянето на новия флагман на Sony, Xperia Z4, и докато през последните седмици онлайн имаше доста слухове за характеристиките на устройството, днес онлайн се появи негова първа прес снимка. Тя идва не от кой да е, а от Twitter профила на @OnLeaks, който доста често дава информация за топ устройствата, преди тяхното официално представяне.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

На изображението не е показан целият смартфон, но от това, което виждаме, можем да кажем, че Z4 има някои доста малки промени в дизайна. Първо, говорителите/слушалката са преместени и вече не се намират по средата, както е при Z3. Втората разлика е в предната камера и сензора за близост и светлина, чиято позиция е разменена в сравнение с предшественика. Като цяло не виждаме кой знае каква промяна във външния вид на Z4, което означава, че Sony трябва да се постарае повече с предложението под капака, за да привлече потребителите.

Именно това и се очаква. Според слуховете Z4 ще бъде с по-бърз процесор, по-голяма резолюция на екрана и, разбира се, с подобрена камера и по-конкретно новият сензор IMX230, който дава възможност за изображения с резолюция от 21 мегапиксела и използва фазов автофокус. Този вид технология се използва за първи път в смартфони. Според Geekbench новият флагман на Sony ще дойде с Android 5.0.2 Lollipop, както и 8-ядрения процесор Snapdragon 810, плюс 3GB RAM. Все още няма данни за батерията, но и там трябва да очакваме добро представяне.

Сподели
Предишна страницаFacebook с допълнения към стандартите за съдържание
Следваща страницаASUS Republic of Gamers обяви GL552
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.