Много хора са учудени от политиката на Facebook относно съдържанието, което може да публикува в социалната мрежа. Когато става въпрос за това дали да използвате истинските си имена, какви снимки и видеа качвате или какво искате да кажете с постовете си, нещата са малко по-сложни, отколкото изглеждат.

Виж още: Sony пусна ъпдейт до Android 5.0.2 за Xperia Z3 и Z3 Compact

От компанията се опитват да смекчат и опростят тези правила с най-новия ъпдейт на своите „Community Standards“. Едно от новите неща е, че ако става дума за смяна на пола или пък каквото и да е, свързано с името ви, във Facebook ще трябва да ползвате не името, което вашето правителство е одобрило (да речем по лична карта), а това, което смятате за правилно, отразяващо същността ви.

Променени са и правила за така нареченото омразно слово (hate speech) – можете да публикувате такива статуси единствено, ако идеята ви е да коментирате социални норми и поведения със своите приятели (нападките все още не могат да бъдат насочени към някого конкретно). Когато става въпрос за голота и дразнене, правилата са стриктни. А освен всичко останало, Facebook ви дава право и да изберете какво ще стане с профила ви след като умрете. Изцяло ново попълнение в правилата е забраната за revenge porn, или публикуване на видеа със сексуално съдържание, без знанетието на половинката ви (въпреки че и със знанието й/му, пак нямате право да публикувате токова съдържание в социалната мрежа).

Като цяло се усеща отпускане на юздите – не бихте били баннати просто така за спорно съдържание или нещо конкретно, което е нелегално във вашата държава, но не и по света, да речем. Освет това пък, добавките в правилата показват, че Facebook все още държи в мрежата да няма сериозно обидно съдържание и лични нападки.