Sony представя нов впечатляващ смартфон на българския пазар – . С подобренията в камерата, дизайна, батерията и производителността, устройството затвърждава лидерската позиция на Sony на пазара на смартфони.

 

Стъпвайки върху успеха на Xperia M4 Aqua, който със своите водещи камера технологии вдигна нивото и постави началото на нова продуктова категория – „супер среден клас“ смартфони, Xperia M5 разполага с още по-впечатляваща 21.5-мегапикселова задна камера, която позволява на потребителите да заснемат всички специални моменти като истински професионалисти. Когато обектът на заснемане е отдалечен, 5х Clear Image Zoom позволява приближение без загуба на качество.

Понякога има само един миг, в който да бъде заснет точният кадър. С 0.25-секундния Hybrid autofocus, Xperia M5 осигурява снимане с бърз и точен автоматичен фокус, който улавя момента, докато се случва. Новата технология Hybrid AF интегрира Phase Detection AF (Разпознаване на фаза) и Contrast Detection AF (Разпознаване на контраст) при скорост, която е водеща в индустрията.

Със способността да заснема видеа в 4К, Xperia M5 предлага качеството и производителността на компактен цифров фотоапарат. Резултатът: контрастни, ясни и ярки кадри всеки път.

Безусловните предимства на камерите на Sony не се изчерпват дотук. Xperia M5 има мощна 13-мегапикселова предна „селфи“ камера, която също притежава вграден автофокус и Full-HD видеозапис, за да могат потребителите да си правят впечатляващи автопортрети и да ги споделят с приятелите и семейството. А разнообразието от камера приложения като Face in picture, AR mask и Style portrait издигат селфи-то на следващо ниво.

На контрастния, ярък и ясен 5-инчов Full HD дисплей любимите забавления от Sony оживяват наистина. Mobile BRAVIA® Engine 2 осигурява подобрена детайлност и контраст за завладяващи изображения, а технологията IPS гарантира отлично зрително изживяване от всеки ъгъл с точни цветове във всяка точка на екрана.

Подобно на първокласните смартфони на Sony, Xperia M5 е водо- и прахоустойчив1, с открит USB порт за по-голямо удобство и лесно зареждане. С подобен смартфон потребителите не трябва да се притесняват дали ще се изцапа – просто трябва да го изплакнат под течаща вода. Той е защитен и от случайни пръски, така че може да бъде използван навсякъде – и в дъжда, и на слънце.

Красотата и съвършенството присъстват в Xperia M5 във всеки аспект. Смартфонът притежава отличителния OmniBalance дизайн на Sony със стилно първокласно стъклено покритие от двете страни. Ъгълчетата от неръждаема стомана пък добавят нужната издръжливост срещу неочаквани удари или изпускане.

Xperia M5 разполага с голяма 2600 mAh батерия с до два дни живот2, за да не се налага телефонът да бъде зареждан всеки ден. Впечатляващият 64-битов осемядрен 2.0 GHz процесор, захранван от MediaTek Helio X10 с 3GB RAM памет, гарантира страхотна производителност и достатъчна скорост да оптимизира живота на батерията. Наред с това, устройството поддържа супербързата свързаност през 4G за скоростно сваляне на аудио и видео съдържание.

Xperia M5 предлага и възможност за добавяне на още памет – до 200GB чрез uSD карта, и се предлага едновременно във вариант с една и две SIM карти.
Xperia M5 ще се предлага в магазините на Мтел, Telenor, Техномаркет, Технополис, Sony Center и VIVACOM.