Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) представи днес Xperia M2 Aqua, първият смартфон от среден клас на Sony, който интегрира популярната водоустойчива технология на компанията. Носител на отличителния OmniBalanceдизайн на Sony и с фантастична 8MP камера, Xperia M2 Aquaне само въвежда водоустойчивостта в нов сегмент смартфони, но и предлага най-високата степен на защита от вода (IP65/68) в смартфон.

“Xperia M2 Aquaе изключително значимо попълнение в нашето продуктово портфолио, тъй като с него ние отново внедряваме наша отличителна технология в нова категория смартфони,” заяви Калъм Макдугъл, директор Xperia Marketing в Sony Mobile. “Широката популярност на Xperia M2 ни показа, че има сериозно търсене на първокласни Sony функции на достъпна цена. Следвайки обратната връзка от потребителите, ние направихме с него още една стъпка напред като внедрихме нашия опит във водоустойчивите технологии за пръв път в смартфон от среден клас –Xperia M2 Aqua. Това е телефон, с който потребителите могат да вземат със себе си най-доброто от технологиите и забавленията на Sony навсякъде –и в слънце, и в дъжд – и ние сме изключително радостни да им го предоставим.”

Просто най-добрият

Xperia M2 Aquaе изумителен пример за това какви вече са възможностите на смартфоните в средния клас. Xperia M2 Aqua разполага с 1.2 GHz четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ 400 и 4G LTE възможности за невероятна скорост, с които потребителите могат да свалят големи файлове и да се наслаждават на изключителни изображения, докато заснемат ценни моменти, стриймват видео клипове или играят на най-новите игри. С 2300 mAh батерия с най-висок капацитет сред всички смартфони от този клас, те могат да разчитат на безпроблемна работа през целия ден, а икономичния STAMINA режим на батерията гарантира още по-дълготрайно ползване.

Когато става въпрос за снимки – независимо къде, Xperia M2 Aquaе ненадминат. Той съчетава 8MP камера съсSony технологии като сензор за изображения Exmor RS for mobile, HDR снимане, Steady Shot за видео, Xperia приложения за камера и специален бутон за камерата, с който ще улавяте перфектни кадри всеки път – независимо дали сте под или извън водата.

Повече от камера

Благодарение на екосистемата от умни приложения за камера на Sony, камерата на смартфона става много повече от устройство за снимане. С Xperia приложенията за камера като Social Live потребителите имат възможност да излъчват на живо специалните си моменти в своя личен Facebook профил, а с Picture effect и AR effect обавят анимации и цветове към фотографиите си, за да им придадат забавен или носталгичен вид. А за да гарантира желания кадър, особено когато обектът се движи, Timeshift burst започва да снима преди дори да са натиснали бутона на камерата, улавяйки 31 кадъра само за 2 секунди.

За да предлага непрекъснато нови и новаторски възможности за камерите на смартфоните си, Sony работи и с външни разработчици, с които разширява набора от Xperia приложения за камера. За да свалите още Xperia приложения като Vine и Motiongraph, трябва просто да кликнете на ‘+Apps’ на визьора на камерата, за да видите всички най-нови приложения, налични в Sony Select, които ще подобрят вашето смартфон изживяване.

Ярък и красив

Xperia M2 Aqua в перфектното устройство, на което да покажете всички свои любими снимки и видеоклипове. Стъпвайки върху десетилетен опит в областта на екранните технологии, яркият 4.8” qHD дисплей осигурява богати и живи цветове. Висококачественият IPS екран гарантира възможност и за ясно гледане от всякакъв ъгъл за най-доброто забавно изживяване в движение.

Lifelog, SmartWear и другиустройства с възможност завръзка само с едно докосване

Xperia M2 Aqua е оборудван с NFC технологията на Sony за връзка само с едно докосване с множество други устройства на Sony – от SmartWear през слушалки, високоговорители, домашни аудио системи, до телевизори и много други.

С приложението Lifelog на Sony, инсталирано на всички устройства, може да направите връзка със Sony SmartBand SWR10,за да водите автоматичен 24/7 дневник на всички свои дейности, забавления и спомени. И още, със SmartBand вече няма да се тревожите, че може да забравите телефона си или да пропуснете обаждане, благодарение на поредица умни известия с възможност за индивидуални настройки, които получавате директно на китката си.

Xperia M2 Aquaще се продава на българския пазар в магазините на Мтел от есента на 2014 г.