Sony Mobile Communications (Sony Mobile) днес представя официално Xperia E1, нов смартфон с Android, който съчетава водещите аудио технологии на Sony с постиженията на компанията при екраните, в дизайна, производителността и съдържанието, за да получи независимото признание като „най-добрият смартфон в своя клас“.

„Xperia E1 събира най-доброто от аудио технологиите на Sony в първокласен дизайн и страхотен хардуер, за да предложи на потребителите възможност изразят себе си силно и експресивно.“, заяви Калъм МакДугъл, директор Xperia маркетинг в Sony Mobile Communications. „Телефонът е новото ни музикално попълнение в линията Xperia, предлагащо най-доброто от дизайна, екранните технологии и съдържанието на Sony.“

Най-добрият в своя клас

Xperia E1 е смартфон среден клас със сериозни премиум допълнения. Здравината му, бързият процесор и ярък 4-инчов дисплей в съчетание с възможностите му за бърз пренос на данни осигуряватцялостно представяне без конкуренция от друг телефон в този клас, а аудио изживяването и съдържанието, които предлага, истински го отличават от всички останали конкуренти.

Страхотна музика навсякъде

Огромният опит на Sony в аудио технологиите може да бъде осезаемо усетен в Xperia E1: ключовите аудио достижения са съчетани с 100 Db високоговорител (с него дори и преминаването на пистов мотоциклет няма да се заглуши музиката ви) за по-силен и по-чист звук, който се запазва при всякакви обстоятелства. ClearAudio+ режимът незабавно подобрява вашето аудио изживяване и оптимизира баланса на звуковите честоти, а xLOUD гарантира, че вашите песни звучат толкова добре, колкото трябва – силно и кристално чисто.

Интуитивни WalkmanTM възможности за управление на музиката

Аудио възможностите на Xperia E1 стъпват върху WalkmanTM технологията на Sony и над 30 години опит в осигуряване на първокласно аудио изживяване. Функцията „Shake-to-shuffle” и специалният “Longpresstolaunch” WalkmanTM бутон ви гарантират максимално лесно зареждане и удобна навигация из фонотеката ви, а последната версия на “WALKMAN” приложението на Sony позволява бърза комбинация между онлайн и офлайн музика, създаване на плейлисти, слушане и споделяне на песни. Xperia E1 идва с предварително активиран 30-дневен достъп до услугата на Sony Entertainment Network2, позволяваща стрийминг на музика, за да могат потребителите да се запознаят в детайли с пълната функционалност на “WALKMAN” приложението и да се насладят на любимите си песни.

Кристално ясен 4-инчов дисплей

Xperia E1 разполага с ярък 4″ сензорен екран, който използва постиженията на Sony в дигиталните екранни технологии и телевизорите, за да осигури на потребителите безкомпромисно и завладяващо визуално изживяване. Независимо дали гледате филми или снимки, те ще изглеждат еднакво жизнено и ясно.

Сърцето на вашето Sony изживяване

Xperia E1 се свързва чрез Bluetooth™ с богата екосистема от свързани продукти и аксесоари на Sony. Независимо дали изберете стерео Bluetooth™ Headset слушалките SBH20 – за тези, които предпочитат да запазят своята музика за себе си, или Bluetooth™ музикалния приемник BM10 – за тези, които се нуждаят от по-силно изживяване, Xperia E1 остава в сърцето на вашето цялостно музикално изживяване от Sony.

Dual SIM версия – без компромиси

Xperia E1 ще бъде наличен на пазара и във вариант с две SIM карти, който предлага последното поколение двусимоватехнология на Sony. Можете да настроите двете SIM карти независимо една от друга и с различни мелодии. Превключването между двете става бързо и лесно преди да направите позвъняване или да изпратите текстово съобщение, като технологията за управление на две SIM карти на Sony гарантира, че двете SIM карти са активни, за да не пропуснете никога входящо повикване, дори и ако разговаряте по едната в момента.

Характеристики на Xperia E1 (и Xperia E1dual)

•   4″ WVGA (800 х 480) дисплей

•   Бърз 1.2 GHzдвуядрен процесор с 512 MB RAM и 4 GB за съхранение

•   WalkmanTM технология, “shaketoshuffle” функция и хардуерни бутони за лесно управление на музиката

•   Бърз трафик на данни чрез Cat 14 HSPA+

•   Наличен в бяло, черно и лилаво