Xiaomi-Mi5-Coque-011

Китайската компания Xiaomi бързо се разрасна и вече е един петте най-големи производители на смартфони в света. Очаква се новят й флагман Mi5 да бъде представен на 15 януари, но днес онлайн се появиха снимки, на които се вижда алуминиевото тяло на телефона и които дават някаква представа какво да очакваме след по-малко от седмица.

ВИЖ ОЩЕ: NISSAN И NASA ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ ЗА РАЗРАБОТКА НА АВТОНОМНИ КОЛИ

Не можем да сме сигурни в достоверността им, но ако това наистина е следващият топ телефон на Xiaomi, то Mi5 ще бъде с дебелина от едва 5.1 мм, доста по-тънък от iPhone 6, който е 6.9 мм. Този размер ще го превърне в най-тънкия смартфон в света. Твърди се, че Mi5 ще е с височина от 140.89 мм и ширина 71.4 мм, а според слуховете дисплеят му ще е между 5.2 и 5.7 инча с Quad HD резолюция от 1440 x 2560 пиксела.

Основният въпрос е дали процесорът на Xiaomi Mi5 ще бъде Snapdragon 805 или Snapdragon 810. Има голяма вероятност компанията да се спре на 805, за да може да предложи новия си продукт на достъпна цена, но може и да бъдем изненадани приятно. Що се отнася до камерата – спекулира се, че основната ще е 20 или 16-мегапикселова, а предната 8-мегапикселова.

В допълнение на част от изтеклите снимки е показан силиконв калъф, за който се твърди, че е направен за Mi5. Е, след няколко дни ще видим какво точно са ни подготвили от Xiaomi.