xiaomi

В наскоро проведено интервю, Хюго Бара разкри,че серията Mi на Xiaomi ще получи Android 5.0 Lollipop в първите месеци на 2015 г. По-късно актуализция ще има и за Redmi устройствата от среден клас. Разбира се, новата операционна система ще бъде с MIUI потребителски интерфейс. „Обновяване до Lollipop е моят №1 приоритет от гледна точка за нашия глобален бизнес.“, са думите на Бара.

ВИЖ ОЩЕ: XIAOMI ИМА ПЛАНОВЕ ДА НАДМИНЕ APPLE И SAMSUNG

Друга интересна информация, която той разкри е, че Xiaomi ще бъде част от инициативата Android One и ще пусне такова устройство. Напомняме ви, че всички такива устройства ще получават ъпдейти директно от Google и ще са на изключително ниски цени.  Това е решение на един от основните проблеми, с които Google се бори, а именно битката с Apple и унифицираната iOS операционна система. Няма информация за това кога ще видим такъв телефон от компанията, но Бара заяви, че е „просто въпрос на време“.

Първият Android One смартфон беше представен през септември, като неговата цена е само 100 долара. По-рано тази година много други големи компании потвърдиха, че ще се включат в Android One, като сред тях са HTC, Lenovo, ASUS, Acer и Panasonic.